Gazete Vatan Logo

Seyyar satıcıya 'robocop'lu müdahale

ADANA’da seyyar satıcılara yönelik müdahalelerde yaralanan zabıtalar bu kez polislerin giydiği robocop kıyafeti ile seyyarların tezgahlarını topladı.

Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı, merkez Seyhan İlçesi’nin Meydan Mahallesi’ndeki Barış Parkı’nda tezgah açan yöresel ’bici bici’ tatlısı satan seyyar satıcılara yönelik çalışma yaptı. Sabah saatlerinde Çevik Kuvvet’e ait TOMA ve zırhlı araçlar ile birlikte parka gelen zabıta ekipleri, önceden uyarıda bulunduğu satıcıların tezgahlarını topladı. Daha önce çıkan olaylar nedeniyle yaralanan zabıtaların bu kez güvenlik güçlerinin kullandığı robocop kıyafetleri de giymesi dikkat çekti.

Yıllardır tezgah açtığını, çocuklarını bici tezgahından kazandığı parayla büyüttüğünü söyleyen Fadime Kılıç ile oğlu Nazım zabıtalara engel olmaya çalıştı. Zabıtaların kendilerine yer göstermediğini söyleyen Fadime Kılıç, "Bu güne kadar size bir yanlışım oldu mu? Ben 35 yıldır buradayım, yetimlerimi bunlarla büyüttüm. Size taş atana önce ben karşı dururum. Bu benim ekmeğim, yapmayın" diyerek gözyaşı döküp yalvardı. Ancak zabıta ekipleri, satıcıların tüm ısrarına karşın tezgahları toplayıp, araçlara yükleyerek götürdü.

Haberin Devamı