Gazete Vatan Logo

Sevinçliyiz hepimiz, yaşasın sponsorumuz!

Dolapdere'deki Beyoğlu Piri Reis İlköğretim Okulu Müdürü Müslim Çeven velilerden bağış istemeden, devletten parayı beklemeden çarkı döndürmenin yolunu bulmuş: Sponsorlar...

VATAN dün okul müdürlerinin isyanını dile getirdi. Veillerden kayıt parası topladıkları için eleştirilen okul müdürleri, Milli Eğitim'den yılda sadece 150 YTL aldıklarını söylüyor, "Elektrik, su, yakıt, temizlik, personel masrafı ayda 20 bin YTL'yi buluyor. Bize 'başınızın çaresine bakın' diyorlar. Bağış almazsak kaloriferleri bile yakamayız, çocuklar hastalıktan kırılır!" diyordu.

Müdürler aylık masraflarının altından kalkabilmek için velilerden bağış toplamaya mecbur. Veliler de destek vermeye hazır aslında ama elde yok avuçta yok. Bakanlığın bütçesi de yetişmiyor. Peki ne olacak?

Dolapdere'deki Beyoğlu Piri Reis İlköğretim okulunun müdürü bir formül bulmuş. Velilerden bağış istemeden, devletin verdiği parayı beklemeden çarkı döndürüyor. Nasıl mı? Sponsorlar sayesinde...

Sağolasın Turkcell
1435 öğrencinin olduğu okul, yoksul ailelerin yaşadığı Dolapdere'nin tam göbeğinde. Çoğu da Anadolu'dan göçle gelen ailelerin çocukları. Babaları ya seyyar satıcılık yapıyor ya da işsiz. Kimden kaç para isteyecek? Müdür Müslim Çeven kara kara düşünmüş, sonunda çözüm yolunu bir sponsor bulmakta görmüş. En başta 4 katlı okulun 32 tuvaletinin temizlenmesi için 1 eleman yetmiyor. Geçen yıl Beyoğlu Belediye'sinin başlattığı kampanya ile okulun boya badanasını üstlenen Türkcell yetkililerine derdini anlatmış, 'temizlik olmazsa eğitim olmaz' deyince ilk sponsorunu bulmuş. Okuldaki 3 temizlik görevlisinin maaşlarını ve malzeme ihtiyacını Türkcell karşılıyor. Elemanlar, malzeme bittikçe Türkcell'in belirlediği firmadan temin ediyorlar.

Müdür, okula kütüphane yaptırmak için de bir velinin vasıtasıyla Beyoğlu Rotary Kulübü ile görüşüyor, ikna ediyor. Böylece kulüp 2003 yılında okula bir kütüphane yaptırıyor. Ya bilgisayar? Beyoğlu Belediye Başkanlığı yaptığı dönemde Kadir Topbaş'ın kapısını çalıyor, olumlu yanıt alıyor. Büyükşehir Belediyesi tarafından 16 tane bilgisayar hediye ediliyor. Bilgisiyarlar eski ama Müdür Çeven 'olsun, onların eskisi bizim yenimiz'diyor.

Bilgisayarlar için masa ve sandalyeler ise komşu bir eğitim kurumudan, Bilgi Üniversite'sinden gelmiş. Şimdilik internet bağlantısı sağlanmamış ama çocuklar hiç olmazsa bilgisayarı kullanmayı öğreniyorlar. Beyoğlu Belediyesi okulun boya badana masrafı için Garanti Bankası ile anlaşmış. Banka Beyoğlu'ndaki 42 okulla birlikte Piri Reis'in de boyasını yapacak. Daha bitmedi, bu kez sırada bir laboratuvar var. Müdür şimdi dur durak dinlemeden laboratuvarı yapacak sponsor arıyor. Bu arada bir hatırlatma da yapıyor; "Milli Eğitim Bakanlığı'nın Eğitime yüzde 100 destek kampanyası sayesinde sponsorlar, her yaptıkları bağışın hepsini vergiden düşebiliyorlar" diyor.

Bilgilendirme
VATAN Gazetesi'nin dünkü "150 YTL isyanı" başlıklı manşetinde görüş veren ve eğitim camiasının sorunlarını anlatan Hasip Dinçsoy İlköğretimokulu Müdür Yardımcısı Mehmet Uçar, açıklamalarını kendi okulu adına değil; Türk Eğitim-Sen Esenler temsilcisi olarak yapmıştır, kamuoyunun bilgisine...

Haberin Devamı