Gazete Vatan Logo

Serdar Bilgili ‘yurt’unu sattı!

Republika Academic Aparts’ın azınlık hisselerini Abraaj Group’a sattı

Beşiktaş’ın eski Başkanı Serdar Bilgili, lüks öğrenci yurdu Republika Academic Aparts’ın azınlık hisselerini Abraaj Group’a sattı.

Gelişmekte olan piyasalarda faaliyet gösteren The Abraaj Group, Serdar Bilgili’nin şirketi BLG Capital’e ait Ortaköy ve Büyükçekmece’de lüks öğrenci yurtları olarak nitelendirilen Republika Academic Aparts’a ortak oldu.

BLG Capital Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Bilgili, “Özel sermaye konusunda en prestijli küresel yatırımcılardan birisi olan The Abraaj Group ile olan ortaklığımızdan büyük bir heyecan duymaktayız. Öğrenci konaklama sektöründe ek yatırımlar ile portföyümüzü daha da genişletmek istemekteyiz. Bu stratejik ortaklığın Türkiye’nin hızlı büyüyen öğrenci konaklama sektöründe faaliyet göstermekte olan Republika markasını daha da güçlendirmek açısından çok önemli olduğunu düşünüyoruz” dedi.

The Abraaj Group Orta Asya ve Türkiye Sorumlusu Selcuk Yorgancıoğlu ise ortaklıkla ilglii şu açıklamayı yaptı: “Büyüyen piyasalarda güvenilir ve değerli bir yatırımcı olma pozisyonuna sahibiz ve bu pozisyonumuz sektöründe saygı duyulan bir oyuncu ile karşılıklı olarak fayda sağlayan ortaklıkla sonuçlandı.”

Haberin Devamı