Gazete Vatan Logo

Şenay öğretmeni vurdular

Batman’da gasp ettikleri araca bomba yükleyen PKK’lı teröristler, önce Kozluk Belediye Başkanı’nın otomobiline ateş açtı, kaçarken de jandarma kontrol noktasında aracı infilak ettirdi

Şenay öğretmeni vurdular

Teröristlerin kurşunlarına hedef olan başka bir araçtaki müzik öğretmeni Şenay Aybüke Yalçın yaşamını yitirdi. Jandarma kontrol noktasındaki patlamada 1 asker şehit oldu, 1’i asker 2 de yaralı var

PKK’lı teröristler dün saat 11.30 sıralarında önce Kozluk Belediye Başkanı Ak Partili Veysi Işık’ın özel otomobiline uzun namlulu silahlarla ateş açtı. Başkan Işık’ın bulunmadığı otomobilde yeğeni avukat Muhammet Işık saldırıdan yara almadan kurtulurken, teröristlerin kurşunları oradan geçen ve içinde 5 öğretmenin bulunduğu araca isabet etti.

Amansız takip

Saldırıda otomobilde bulunan öğretmenlerden Kozluk Çok Programlı Anadolu Lisesi müzik öğretmeni 22 yaşındaki Şenay Aybüke Yalçın yaşamını yitirdi, 1 öğretmen de yaralandı. Yaralı öğretmen Kozluk Devlet Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alınırken, kaçak teröristlerin bulunduğu aracı da güvenlik güçleri takibe aldı. Kozluk ilçe merkezindeki silahlı saldırıdan sonra kaçan 2 PKK’lı saat 12.00 sıralarında ilçe merkezine 20 kilometre uzaklıkta bulunan Bekirhan Beldesi’ne geldi.

Haberin Devamı

Biri kaçtı, biri öldü

Bekirhan girişindeki Jandarma Karakolu önünde askerlerin görev yaptığı kontrol noktasında yakalanacaklarını anlayan teröristlerden biri inerek kaçtı, diğeri kontrol noktasına yaklaşıp, askerlerin yanında aracın içindeki bombayı infilak ettirdi. Başka araçların da bulunduğu kontrol noktasındaki patlamada 1 asker şehit düştü. Biri asker 2 kişi hafif yaralandı. Bombayı patlatan terörist de patlamada öldü.

Batman ilk görev yeriydi

22 yaşındaki Çorumlu genç öğretmen Şenay Aybüke Yalçın, 2016 haziran ayında Konya Necmettin Erbakan Üniversitesi Müzik öğretmenliği Bölümü’nden mezun oldu. Ailesiyle Balıkesir Edremit’te yaşaya Yalçın, ekim ayında ilk atanma yeri olan Batman Kozluk Çok Programlı Anadolu Lisesi’nde göreve başladı. (ESRA CAN SİNAV / VATAN HABER MERKEZİ)

Karne dağıtmıştı

Koro ve halk oyunları ekibinde de aktif olarak görev alan Yalçın’ın hocaları, “Doğudaki çocuklar için bir şeyler yaptığında mutlu oluyordu. Giderken bir kez bile tereddüt etmedi” derken okuldaki öğrencileri ise, “Bizden daha heyecanlıydı. Sabah karnelerimizi dağıttıktan sonra vedalaştı. Daha ilk senesiydi. Hepimiz çok üzüldük” ifadelerini kulandı.

Haberin Devamı

AK PARTİLİ İL BAŞKANI: Hedefleri belediye başkanıydı

Batman Ak Parti İl Başkanı Murat Güneştekin şu bilgileri paylaştı: “2 terörist ticari bir araç ile akaryakıt istasyonuna gidiyor ve bomba yüklü aracı alıyor. Daha sonra da ilçe merkezine geçiyorlar. Hedefleri ise belediye başkanı. Başkanın sürekli geçtiği güzergaha pusu kuruyorlar. Ancak başkan araç değiştiriyor. Makam aracını yeğeni kullanıyor. Teröristler pusu kurdukları yerde aracı görür görmez tarıyorlar. Seken kurşunlar belediye başkanının aracının arkasında bulunan başka bir araca geliyor. Bu araçta bulunan öğretmeniniz şehit oluyor. Saldırıyı gerçekleştiren teröristler olay yerinden kaçıyorlar. Bu sırada iki teröristten biri araçtan inip yaya olarak kaçıyor. Diğerinin yolu ise jandarma tarafından kesilince bomba yüklü aracı patlatıyor. İkinci terörist aranıyor.”

Haberin Devamı