Gazete Vatan Logo

Selfie kazası

Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nde TIR’ını durduran sürücü selfie çekmek isterken bir başka TIR’ın çarpması sonucu yaşamını yitirdi, oğlu ağır yaralandı.

Selfie kazası

Günlerdir yetkililerin yaptığı uyarı işe yaramadı, 3’ncü köprüdeki selfie merakı ölümle bitti. Yavuz Sultan Selim Köprüsü’ndeki ince işleri yapan işçilerin şahit olduğu kaza iddiaya göre selfie yüzünden yaşandı. TIR sürücüsü Mustafa Demir, Asya’dan Avrupa’ya geçişte köprünün orta yerinde, en sağ şeritte aracını durdurdu. TIR sürücüsü ve oğlu Ahmet Demir, araçlarından inip fotoğraf çekmek için orta bariyere çıktı. Bu sırada arkadan gelen bir kamyon TIR’a çarptı. Çarpmanın etkisiyle fotoğraf çektiren TIR sürücüsü zemine düştü. Bariyerle aracının arasına sıkıştı. Ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılan Mustafa Demir hayatını kaybetti. Kazada sürücünün oğlunun da aralarında bulunduğu 3 kişi yaralandı.

Trafik kilitlendi

Bu arada Asya-Avrupa geçişi durdu. Polis ekipleri vinç yardımıyla kaza yapan araçları kaldırmaya çalışırken diğer yandan da trafiği kontrollü şekilde akışını sağladı. Kaza nedeniyle köprünün diğer istikametinde de trafik yoğunluğu yaşandı. Yaklaşık 2 saatlik bir çabanın sonunda araçlar olay yerinden kaldırıldı ve trafik normale döndü.

Haberin Devamı

Kazaya aldıran olmadı

Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nde sabah saatlerinde kazaya neden olmasına rağmen selfie çılgınlığı devam etti. Köprüde kaza enkazı kaldırma çalışmaları sürerken selfie çekimleri köprü ortasından köprü çıkışlarına kaydı. Vatandaşlar fotoğraf çekmeye devam etti. Bu arada kaza nedeniyle yola saçılan yağın tehlike oluşturmaması için görevliler enkazı kaldırdıktan sonra yola kireç döktü.