Gazete Vatan Logo

Selfie ile yüzde 5 büyüyecek

Samsung, gençlerin selfie çekme alışkanlıklarından hareketle tasarladığı yeni Galaxy A8 ve A8 Plus modellerini tanıttı. Samsung Türkiye Başkan Yardımcısı Tansu Yeğen, “Pazarda yüzde 50 ciro, 2 bin lira ve üzeri telefon modellerinden geliyor. Bu yıl kur etkisi olmazsa yüzde 5 büyüme bekliyoruz” dedi

Selfie ile yüzde 5 büyüyecek

Samsung Galaxy A serisinin çift ön kamera özelliğiyle selfie çekme deneyimine farklı bir boyut kazandıran yeni üyeleri Galaxy A8 ve A8+ Türkiye lansmanı ile satışa sunuldu. Galaxy A Serisi genç segmente yönelik bir ürün olmasına rağmen premium özellikleri ile öne çıkıyor.

Bu ürünler ile akıllı telefon pazarının küresel lideri olduklarını ifade eden Samsung Türkiye Başkan Yardımcısı Tansu Yeğen, pazardaki cironun yüzde 50’sinin 2 bin lira üzeri telefonlardan geldiğini belirterek, “Adet olarak da akıllı telefonların yüzde 30’u 2 bin lira ve üzerinde. Geçen yıl yaklaşık 12 milyon adet civarında cep telefonu satıldı diyebiliriz. Bu yıl dolar kurunun da seneye güzel başlaması nedeniyle yüzde 5 civarında büyüme bekliyoruz” dedi. Samsung deneyim mağazasından 2018’de Anadolu Yakası’nda bir tane daha açmayı planladıklarını aktaran Yeğen, nesnelerin interneti ile birlikte 2020’de bütün Samsung ürünlerinin birbiri ile konuşacağını ifade etti.

Fotoğraf bağımlılarına çift ön kamera farkı

- Galaxy A8 ve Galaxy A8+, dış görünüşlerinde sadece ekran büyüklükleri ile farklılaşıyor. A8’de 5.6 inç, A8+’ta 6 inç ekran bulunuyor.
- İki telefon da 18.5:9 görüntü oranına sahip Super AMOLED Sonsuz Ekran panelini taşıyor.
- Galaxy A8, ele rahat oturuyor. Galaxy A8+ da 6 inçlik ekranıyla Galaxy S8 ve S8+’a çok daha yakın bir cihaz profili çiziyor.
- Galaxy A8 ve A8+’ın kasalarının camla kaplı ön ve arka panellerini alüminyum çerçeve tamamlıyor, şık bir hava katıyor. Ayrıca suya dayanıklılık konusunda IP68 sertifikasına sahip.
- Exynos 7885 işlemcisinin kullanıldığı A8, 4 GB RAM - 32 GB ve 4 GB RAM - 64 GB dahili depolama alanı sunarken 3 bin mAh batarya gücüne sahip. A8 Plus da 6 GB RAM seçeneği sunuyor.
6 inç’lik 1080x2220 piksel çözünürlük sunan Süper AMOLED ekranın olduğu Galaxy A8 Plus, 3.500 mAh bataryadan güç alıyor.
- Modeller, 16MP + 8MP Çift Ön Kamera özellikleriyle dikkat çekiyor. Gelişmiş canlı odaklanma özelliğiyle arka plan bulanıklığı kolayca ayarlanarak yüksek kalitede fotoğraflar elde edilebiliyor.
- Galaxy A8 ve Galaxy A8 kutularından Android 7.1 Nougat işletim sistemiyle çıkıyor.
- Samsung Galaxy A8 2 bin 899 TL, A8+ 3 bin 299 TL karşılığında satılıyor.

Haberin Devamı