Gazete Vatan Logo

Şelalede kıstırıldılar!

Muğla’da 5 PKK’lının öldürüldüğü çatışmadan kaçan 2 teröristle sıcak temas sağlandı. Teröristler, Şelaleler bölgesinde çembere alındı...

Şelalede kıstırıldılar!

Muğla’nın Köyceğiz ilçesinde, PKK’lı teröristlere yönelik olarak ‘Fırtına’ adıyla düzenlenen operasyonda önceki gün 5 teröristin öldürülmesinin ardından kaçan teröristlerin yakalanması için başlatılan operasyon tüm hızıyla sürüyor. İnsansız Hava Aracı (İHA) ve bir helikopterin de havadan destek verdiği operasyonda dün firari 2 teröristle sıcak temas sağlandığı bildirildi. İki teröristin temasın yaşandığı Toparlar Şelalesi’nin 600 metre kuzey batısında kıstırıldığı öğrenildi.

Silah ve patlayıcılar...

Önceki gün öldürülen teröristlerle birlikte çok sayıda silah, el bombası, patlayıcı ve bomba düzenekleri ele de geçirildi. Güvenlik güçleri teröristlere ait bir adet Kalaşnikof tüfek, 5 şarjör, iki adet M16 silah, 10 şarjör, 3 tabanca, 3 şarjör ele geçirdi. Aramada 21 el bombası, 5 kilogram plastik patlayıcı, 3 elektrikli kapsül, iki elektrikli bomba düzeneği, 4 kutu 5,56 milimetrelik mermi, birer termal dürbün, top infilaklı fitil, kutu içerisinde patlayıcı ile elektronik LED lambalı devre, akü, tablet, cep telefonu ve taşınabilir şarj cihazı bulundu.

Haberin Devamı

PKK kamplarına bomba yağdı

Türk Silahlı Kuvvetleri’nce (TSK) Irak’ın kuzeyindeki Kandil bölgesinde bulunan PKK kamplarına yönelik hava harekatında bölücü terör örgütü mensupları tarafından kullanılan barınaklar imha edildi. Tunceli’nin Ovacık ilçesi kırsalındaki terör hedeflerine yönelik hava harekatında ise saldırı hazırlığında olduğu tespit edilen silahlı 2 terörist etkisiz hale getirildi.

Giriş-çıkışlar kapatıldı

Polis ve jandarma Köyceğiz’in girişindeki kırsal Döğüşbelen Mahallesi ile çıkışındaki kırsal Zeytinalan Mahallesi’nde önlem alıp, araçları tek tek durup, arama yaptı.

TÜRK Silahlı Kuvvetleri tarafından son bir haftadır sürdürülen operasyonlarda toplam 68 PKK’lı terörist etkisiz hale getirildi.