Burcun var mı derdin var!

Hele hele İkizlersen derdin dünyalar kadar.. Oğlak Burcu'nu da yabana atma.. Bildiğim kadarı ile insanlık tarihini etkileyen bütün saykolar bu burçtan çıkmış..

Haberin Devamı

Hele hele İkizlersen derdin dünyalar kadar.. Oğlak Burcu'nu da yabana atma.. Bildiğim kadarı ile insanlık tarihini etkileyen bütün saykolar bu burçtan çıkmış.. Bir tanesi de bizim gazetede.. Yay Burcu en iyisi.. Yeni geçtim de mutlu olduğum için değil.. Samimi hissiyatım.

Her yıl sonunda burçlara göre tahmin yapar, okura müjdeli haberler veririm.. Lakin benim yazı yazdığım tapu tahsisli arazi beş bin vuruşlu olduğundan sona kalan Yay Burcu sakinleri dona kalır..
Bu burcun akıbeti hakkında ne düşündüğümü bir türlü öğrenemezler..

Yeni yıl telaşı malum.. Vakit daralır, yazı işleri telaş yapar.. Evli olanın evdeki kansı, bekâr gezenin manitası dırdıra başlar.. Adam hediye mi alacağım, fikirlerimi mi yayacağım diye telaşa kapıldığından yazısı da bir şeye benzemez.. Söylemesi ayıptır "Ölü götüne pamuk tıkar gibi.." bir şeyler şıfttırır gider..
(Kaynak: Bakınız bugünkü köşe yazıları..)

Yay Burcu'nun tarafımdan ihmale uğraması bundandır.. Sıranın başına Yay'ı koysaydım Oğlak efradı güme gidecekti.. Aslan Burcu'nun yaşayan sembolü amirim Zafer Mutlu'nün kızı Güneş bu gerçeği kafama çakmasaydı farkına bile varmayacaktım.. O da Yay Burcu olduğundan kendine hassasiyet gösteriyor.. Çocuk haklı olarak merak ediyor:

"Okulu bitirecek miyim? Hayırlı bir kısmetim çıkacak mı? Üzeri metal tokalı siyah ayakkabılarım, kısa kollu fistanıma uyar mı? Issız bir adaya gidersem yanıma alacağım iki şey ne olmalı?" (Not: Issız ada macerasının hakkı üçtür ama benim bildiğim Güneş birinci hakkında babasının fotoğrafını kullanacağından geriye iki seçeneği kalır..)
O yüzden bu yılın tahminlerine Yay'dan başlıyorum.. Burç meraklılarına hayırlı uğurlu olsun..

Yay Burcu
Bu burcun kaderine tesir eden Plüton gezgenine bu yıl bir haller olmuş.. Ne kadar uzman astrolog varsa Plüton'dan söz ederken başına bir de transit sözcüğünü koyuyorlar..

"10 - 12 Aralık tarihlerinde doğanlar transit Plüton'un etkisinde olacaklar.." gibi mesela.. Anladığım kadarı ile bugüne kadar yörüngesine uymayan, cırt o gezegene cırt bu gezegene giden Plüton, bu yıl hiçbir durakta beklemeden transit geçecek.. Kamil Koç otobüsleri gibi.. O yüzden bu burçtan olanlar işlerini biraz acele yapsınlar.. Karşılarına saçı jöleli bir oğlan çıkarsa "Acaba küpelisini mi beklesem?" diye tereddüt etmesinler..

Oğlan kapanın elinde kalır..
Serinkanlı olmak özellikle tavsiye edilir.. Maceracı bir karakteri olan Yay Burcu sakinlerini gerçi zaptetmek zordur ama "sazanlıktan uzak" bir yıl geçirmek istiyorlarsa kullanacakları her cümleden önce beşe kadar saymalılar.. Tabii içlerinden.. Yüksek sesle sayarlarsa bu kez karşı taraf akli dengelerinden şüphelenebilir..

Yay Burcu'ndan olan genç kızların harcamalarına dikkat etmeleri iyi olur.. Bu burcun kızlarının babalan genellikle tavla oynamayı beceremediklerinden gergin olurlar.. Hem tavla oynamayı beceremezler hem de "Acaba ben yeteneksiz olabilir miyim?" sorusunu sormayı akıl edemezler.. Keman yayı gibi gergin olmalarının sebebi bundandır..

Bütün burçlara, özellikle de ikizler Burcu'ndan olup ihtiyaçtan dolayı sonradan Yay'a geçenlere düşmanca davranırlar.. Davranışları içgüdüsel olduğundan psikiyatrik yardımın, ilaçlı tedavinin faydası olmaz..

Böyle bir babaya sahipken "Bugün Akmerkez'de şöyle bir ayakkabı gördüm.." demek hayati tehlike arzeder.. Özelikle de kız Yay Burcu, baba Aslan Burcu ise..

İkizler Burcu..
Eski burcum diye söylemiyorum ama dünyanın en iyi, en nazik, en akılı, en sempatik, en kültürlü, insanları bu burçtan çıkar.. Bu burçtan tanıdığım biri var.. 164 olumlu özelliğe sahip olmasına rağmen itilip kakılmaktan dolayı mutsuzdur..

O sebepten bu burca "doğal afet mağdurları" gibi bakmak lazımdır.. 2003 yılı ikizler için gergin geçecek.. Nedeni de sayko bir şoförün eline düşmüş gibi hareket eden transit Plüton'dur.. Sebebini de tam bilmiyorum ama anladığıma göre transit Plüton kendi yolunda giderken yörünge Satürn etkisinde oluyor.. Plüton bunu sollamak isteyince de yıldızlar sağa sola kaçışıp, vatandaşın kaderini kaza yapmış domates yüklü kamyon gibi dağıtıyorlar..

Bu burçtan olanlar yılın ilk altı ayında hareketsiz beklemeli, ataklarını ikinci yarıda yapmalı.. Burcun meşhurlarından Bülent Ecevit'i dikkatle izlemeli, başına gelenlerden ders almalılar.. Bilindiği gibi Sayın Ecevit, sevgiyi el ele büyütürken düşüp kaburgasını kırdı, o saatten sonra da bu burcun liderliğindeki hükümetten hayır gelmedi.. Acelecilik en tehlikeli düşmanları.. Nakit para ise en yakın dostları..

Oğlak Burcu
Bu burçtan olup da vatanına milletine hayırlı bir insan tanımadım.. Tabii benim tanımamış olmam bütün Oğlak Burcu sakinlerini zan altında bırakmaz.. Ben tanıdıklarımdan söz ediyorum..

Temsil kızım Oğlak Burcu'dur.. Sayesinde iki yakam bir araya gelmez.. Haydi o neyse de Oğlak Burcu'ndan tanıdığım biri daha var, hiç hazmedilecek gibi değil.. Biri eline kalemi vermiş.. Sabahtan akşama ona bulaşıyor, buna bulaşıyor.. Yok kedim camdan uçtu, yok çantamızda bıçak taşırım.. Nedir kardeşim bu? Sen medya mensubu musun rahmetli Al Capone'un tetikçisi mi? Ben gidişatlarını iyi görmüyorum.. Şahsen ben dikkat edeceğim ama siz de uyanık olun.. Çünkü bunların yıldızı transit Mars, mart başından itibaren trafiğe çıkıyor.. Diğer yıldızların başına bela oluyor..

Yani bunlar marttan itibaren daha da azacaklar ki eski hallerini arayacaksınız.. Sözünü ettiğim bu burç azgınını "vatana ve millete hizmet için" ortadan kaldırmayı düşünen varsa elini çabuk tutmalı.. Marta kadar işini hallettinse ne âlâ! Halledemediyse geriye kalan dokuz ayda iyi saklanması icap edecek..

DİĞER YENİ YAZILAR