Gazete Vatan Logo

Şeker ilacı yazdırmaya gitti hastaneden cenazesi geldi!

İlaç yazdırmaya gittiği hastanede fenalışıp acil by-pass olan emeklinin çıkartıldığı odada kalbi durdu. Hemşire “kalp masajı yapmasını bilmiyorum” dedi. Öztav yaşamını yitirdi.

Şeker ilacı yazdırmaya gitti hastaneden cenazesi geldi!

Şeker hastası olan emekli Mustafa Öztav (61), her zamanki gibi 11 Şubat 2015’te evden çıkarak ilaçlarını yazdırmak için Tarsus Devlet Hastanesi’ne gitti. Hastanede kolunun uyuşması ve fenalaşması üzerine EKG çekildi. Doktorlar testten çıkan olumsuz sonuç üzerine Öztav’ı müşahede altına aldı. Ertesi gün yine Tarsus’ta bulunan tam teşekküllü özel bir hastaneye sevk edilen Öztav’a burada anjiyo yapıldı. Durumunun ciddi olduğu ve hemen kalp damarlarına by-pass yapılması gerektiği söylendi. Anjiyodan 10 dakika sonra ameliyata alınan Mustafa Öztav, çıkışta yoğun bakımda çocuklarına iyi olduğunu söyledi.

Emboli dendi, çıkmadı

İddiaya göre bir gün sonra durumu kötüleşen Öztav, solunum cihazına bağlandı. Ameliyatı yapan kalp cerrahı F.N., hastanın beyninde emboli olabileceğini, bu yüzden solunum cihazına bağlandığını söyledi. Hastane yönetimi aileyi hastanenin beyin cerrahına yönlendirdi. Beyin cerrahı B., Öztav’a çekilen tomografiyi inceleyince beyinde emboli vakası görülmediği ortaya çıktı. Öztav’ın ailesi bunun üzerine başhekim H.B. ile görüşerek, hastaya bakan doktorun ciddi bir sorumluluk almadığını ve durumun araştırılmasını istedi.

Haberin Devamı

Fotoğraf: Tarsus Gündem Gazetesi

“Kalp masajı bilmiyorum”

Solunum cihazına bağlı yaşayan Öztav, hastanedeki 16. gününde (27 Şubat 2015) fenalaşıp nefes alamayınca hemşireler aileye, “oksijen maskesi takın, rahatlar” dedi. İddiaya göre Öztav’ın durumu daha da kötüleştiğinde çağırılan hemşireler hastaya yemekten sonra bakacaklarını söyledi. Bu sırada doktor F.N. de öğle ve akşam vizitelerine de gelmedi. 19.30 sularında Mustafa Öztav’ın kalbi durdu. Katta kimse olmadığı için kızı Fatma Öztelli kucağındaki babasına suni teneffüs yaptı. Panik halinde bağıran ailenin seslerine odaya gelen hemşire kalbi duran adamın tansiyonuna bakmaya kalktı. Aile kalp masajı yapmasını isteyince; hemşire, “Ben kalp masajı bilmiyorum, yapamam” diye cevap verdi.

Suç duyurusu

Bir süre sonra gelen doktorlar Öztav’a kalp masajı ve elektro şok cihazı ile müdahale ederek hayata döndürdü. Aile yaşanan olay üzerine Mustafa Öztav’ı özel hastaneden çıkararak Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi’ne naklettirdi. Ancak talihsiz adam nakilden bir gün sonra hayatını kaybetti. Öztav’ın ailesi ihmali bulunduğunu söyledikleri Başhekim H.B., ameliyatı yapan F.N., kalp masajı yapamayan hemşire ile katta bulunmayan tüm sağlık ekibi hakkında suç duyurusunda bulundu.

Haberin Devamı

Aile şikayetçi, savcılık devrede

Yerel Tarsus Gündem Gazetesi’ne konuşan aile üyeleri babalarının ölümüne yol açan herkesin cezalandırılmasını istediklerini söyledi. Tarsus Cumhuriyet Savcılığı ise Öztav’ın ölüm nedeninin belirlenmesi ve ihmal iddiaları için ailedeki raporlar ile hastane kayıtlarını incelenmek üzere Ankara Adli Tıp Kurumu’na gönderdi.