Gazete Vatan Logo

Şehit asker toprağa verildi

Ağrı'nın Patnos İlçesinde meydana gelen trafik kazasında şehit olan er Ali Aydın, Trabzon'un Maçka ilçesinde düzenlenen törenden sonra toprağa verildi

Maçka Merkez Cami önünde düzenlenen cenaze törenine, Trabzon Jandarma Alay Komutanı Kıdemli Albay Ali Öz, Trabzon Emniyet Müdürü Reşat Altay, Maçka Belediye Başkanı Ertuğrul Genç, şehit erin ailesi ve çok sayıda vatandaş katıldı. Maçka İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Erol Şimşek, törende, Türk milletinin tarih boyunca kendisini bölmeye, parçalamaya yeltenenlere karşı çok sayıda şehit verdiğini belirterek, "Bu asil millet şehit kanlarıyla sulanmış toprağına her evladını verdikçe, yine bu uğurda şehit olmaya hazır milyonlarca evlat yetiştiriyor. Tarihte hiçbir şeyin karşısında eğilmeyen bu milletin bütünlüğüne kastedenler, yanan yüreklerimizde oluşan azim ve kararlılığın karşısında eriyip yok olmaya mahkumdur. Bütün şer odakları çok iyi bilmelidir ki, Türk milleti tarih boyunca gerektiğinde yüz binlerce şehit vererek onlar gibi nicelerini yok etmiş, nice zaferler kazanmış ve destanlar yazmış millettir" dedi. Şehit er Aydın, öğle namazının ardından kılınan cenaze namazı sonrasında Mataracı mevkindeki aile kabristanlığına defnedildi.

Ağrı'nın Patnos ilçesinde 3 Aralık' ta asker taşıyan minibüs ile bir TIR'ın çarpışması sonucu 2 asker şehit olmuş, 8 asker ile araç sürücüleri yaralanmıştı.

Haberin Devamı