Gazete Vatan Logo

Şehit annesini dolandırdı!

Isparta’da şehit Süleyman Kalkan’ın asker arkadaşı olduğunu söyleyip aileyi dolandıran kişi hapis cezası aldı.

Hakkari Çukurca’da 19 Ekim 2011 tarihinde PKK’nın saldırısında 24 asker şehit oldu. Şehitlerden biri de 21 yaşındaki Süleyman Kalkan’dı. Haberi Isparta Yalvaç’ın Sucullu köyüne ulaştığında ailesinin ocağına ateş düştü. Aile yüreklerine taş basarken olaydan tam 2 yıl sonra bu sefer oğullarının arkadaşı olduğunu söyleyen Hasan Babayiğit tarafından doladırıldılar. Anne Şerife Kalkan olayı şöyle anlattı:

“Hasan Babayiğit Mayıs ayında kapımızı çaldı. ‘Ben şehidinizin asker arkadaşıyım. Kollarımda son nefesini verdi. Ben de yaralandım. 2 yıldır tedavi oluyorum. Rüyalarıma girerek ‘Annemi neden görmüyorsun, neden yanına gitmiyorsun’ diyordu. Ben de iyileşir iyileşmez elinizi öpmeye geldim’ dedi. Önce şüphe ettim, çünkü bu adamdan oğlumdan yaşlıydı, yüzü buruş buruştu. Kendisine ‘Yaşlısın, benim oğlum gençti’ deyince bana ‘Psikolojim bozuldu. Askeri hastanede tedavi oldum. İlaçlar yüzünden yüzüm şişti, kilo aldım. Şimdi yaşlı görünüyorum’ dedi. Bize ‘Süleyman ile yediğimiz içtiğimiz ayrı gitmezdi. Kardeşim gibiydi’ diye hikayeler anlattı. Bunları anlatınca ben de inandım. Sonra yemek yedik, gece de bizde kaldı. Sabah ise ağzındaki baklayı çıkardı: ‘Süleyman telefon almak için benden 200 dolar borç almıştı. Benim de paraya ihtiyacım var. Gelmek için bile yol parası bulamadım. Bir gece de camide kaldım. Otostopla geldim. Dönecek param da yok.’ Böyle konuşunda biz de oğlumuzun silah arkadaşı diye yardım etmek istedik. Üzerimde 200 TL vardı. Komşudan da 500 TL borç aldık. Sonra bizimle vedalaşıp gitti. Ama oğlum Murat şüplenmiş. Oğlumun asker arkadaşlarını aradı. Onlar da tanımadıklarını söyledi. Bunun üzerine evi didik didik aradık acaba bir şey mi çaldı diye. Bir şey çalmamıştı ama bizim jeton sonra düştü. Evi değil bizi soymuş. Hemen Yalvaç karakoluna gittik ve şikayetçi olduk. Çiftçiyiz ve elimize ayda bin TL geçiyor. Bu parayla 3 kızımı da okutuyorum. İki küçük liseye büyük ise üniversiteye gidiyor.”

Haberin Devamı

Mahkeme ceza verdi

Haberin Devamı

Şikayetten sonra dava Yalvaç Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. ‘Dini inanç ve duyguları istismarla dolandırıcılık’tan yargılanan Hasan Babayiğit savunmasında Süleyman Kalkan’ın aldığı borcu istediğini söyledi. Ancak mahkeme 10 Aralık’taki duruşmada Babayiğit’e 2 yıl 6 ay hapis ve bin 660 TL para cezası verdi.