Gazete Vatan Logo

Şehir plancısı kadın not bırakıp kayboldu

İş yerine not bırakıp ortadan kaybolan 1 çocuk annesi Figen Özel Boynikoğlu, avcılar tarafından donmak üzereyken bulundu.

Bursa Yıldırım Belediyesi Planlama Müdürlüğü’nde şehir plancısı olarak çalışan Figen Özel Boynikoğlu (30), önceki gün saat 12.00 sıralarında mesai arkadaşlarına dolaşmaya çıkacağını söyleyerek iş yerinden ayrıldı. Mesai başladıktan sonra dönmeyen Boynikoğlu’nu merak eden arkadaşları gidebilecekleri yerleri araştırmaya başladı. Ancak bir sonuç alamadılar. Akşam eve gitmeyen kadının ailesi polise müracaat ederek, kayıp başvurusunda bulundu. İşyerindeki masasında bıraktığı çantasında, ‘iyi bir anne olamadığını’ belirten ve yaşadığı sıkıntıları anlatan bir not çıkan evli ve 1 çocuk annesi Boynikoğlu’nun kaybolduktan 24 saat sonra dere kenarında donmak üzereyken avcılar tarafından bulundu.

‘Buraya nasıl geldim’

Tarihi Osmanlı Köyü Cumalıkızık’a 3 kilometre uzaklıkta Küçükbalıklı mevkisindeki dere kenarında Boynikoğlu’nu bulan avcılar, donmak üzere olan kadını yürüyerek yakınlarındaki bir su şişeleme tesisine getirdi. Burada konteynere alınarak ısıtılmaya çalışılan Boynikoğlu’na çorba ve sıcak içecek verildi. Polis ekipleri tarafından nasıl kaybolduğuna ilişkin sorulara ’hatırlamıyorum, buraya nasıl geldim bilmiyorum’ diyerek cevap veren Boynikoğlu, hastaneye kaldırıldı.

Haberin Devamı

‘Boş boş bakıyordu’

Bölgeye iki arkadaşıyla avlanmaya çıktıklarını belirten avcı Önder Şenol, genç kadını nasıl bulduklarını şöyle anlattı: “Avlanma yaptığımız esnada bayanı kar içinde oturmuş etrafa boş boş bakarken gördük. Konuşmak istedik ancak donmak üzere olduğu için bir şey söyleyemedi. Üzeri tamamen ıslanmış haldeydi, yanımızda bulunan elbiselerle üzerini örtük. Ardından yürüyerek, üç kilometre uzaklıktaki su şişeleme tesisine getirdik ve durumu polise bildirdik.”