Gazete Vatan Logo

Şehidin ailesine 1 gün önce ‘Kürt’ diye saldırmışlar

Şehidin ailesine 1 gün önce ‘Kürt’ diye saldırmışlar

Suriye sınırında dün şehit olan Muşlu Gökhan Çakır’ın ailesine ait İzmir Aliağa’daki işyeri bir gün önce Kürt oldukları için saldırıya uğramış...

HATAY’ın Reyhanlı ilçesindeki Cilvegözü Sınır Kapısı yakınında sınırda görev yapan 21 yaşındaki Piyade Er Gökhan Çakır, ’Özgür Suriye Ordusu’na bağlı grupların kontrolündeki Suriye tarafından gelen merminin isabet etmesi ile şehit oldu.

Terhisine 1 ay kala şehit olan piyade er Gökhan Çakır’ın, İzmir’in Aliağa ilçesinde evine acı haberi Aliağa Kaymakamı Bayram Yılmaz, Aliağa Garnizon Komutanı Albay Bora Meriç, Aliağa İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Volkan Gürler, Aliağa İlçe Emniyet Müdürü Hasan Tuhan verdi.

Bize ‘burası güvenli’ demişti

13 yıl önce Muş’un Bulanık ilçesinden ailesiyle Aliağa’ya göç etttiği öğrenilen şehit babası Faruk Çakır, “Oğlumla dün telefonla görüşmüştüm. ‘Buralar güvenli, endişelenmeyin’ demişti. Bugün şehit haberi geldi” dedi. Şehidin ailesinin Ailağa’daki mobilya dükkanına önceki gün Kürt oldukları için saldırı girişiminde bulunulduğu belirtildi. Şehidin amcası Kutbettin Çakır “Kürt olduğumuz gerekçesiyle saldırı girişiminde bulundular. Bugün ise oğlumuzun şehit haberini aldık” dedi.

Haberin Devamı

Aileden 7 asker var

Şehitin amcası Kutbettin Çakır yeğeninin bir hafta önce asker kıyafetleriyle çekildiği fotoğrafı gönderdiğini anlattı ve şöyle dedi: “Ben vatanın namusunu koruyorum dedi. Dün işyerlerimize kürt olduğumuz gerekçesiyle saldırı girişiminde bulundular. Bu gün ise oğlumuzun şehit olduğunun haberi geldi, Ocağımız yıkıldı. Biz Kürdüz ama hain değiliz. Benim bir yiğenim de Dağlıca da asker. Benim soy ismimi taşıyan şu anda 7 tane daha askerim var.”

Haberi veren-alan yıkıldı

Acı haberi baba Faruk Çakır’a Aliağa Garnizon Komutanı Albay Bora Meriç verdi.