Gazete Vatan Logo

Seçimde yokum ama bakanlığa hayır demem

Kemal Derviş dün CHP lideriyle bir araya geldi. Kılıçdaroğlu, olası CHP iktidarında bakanlık teklif etti. Derviş, aday olmayacağını ancak göreve hazır olduğunu söyledi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 2001 ekenomik krizinin çözümünde rol oynayan eski bakan Kemal Derviş ile dün parti merkezinde görüştü. Kılıçdaroğlu’nun, bakanlık teklifinde bulunduğu öne sürüldü.

Kemal Derviş görüşmede şöyle konuştu: “70’li yıllardan buyana sosyal demokratım ve CHP’liyim. Bu seçim yarışına girmem mümkün değil. Zaten Genel Başkan da benden böyle bir şey istemedi. Ama sosyal demokrat boyutu güçlü olan CHP’nin de söz sahibi olduğu bir iktidar kurulursa o zaman tekrar görüşürüz dedik birbirimize ve ondan sonra tabi bir görev söz konusuysa o doğrultuda sosyal demokrasiyi ve Türkiye’yi sosyal demokratik yönden geliştirmek için görev almak benim için her zaman bir büyük mutluluk kaynağı olur.”

‘Katkınızı önemsiyoruz’

Kılıçdaroğlu ise şunları söyledi: “Bence çok güzel. Yıllarını sosyal demokratik kültüre vermiş, o konuda çok önemli çalışmalar yapmış bir uygulamacının, bir siyasetçinin sosyal demokrat kültürü içselleştirmiş bir siyasetçinin bize katkı vermesi çok ama çok önemli. Sizin vereceğiniz katkı inşallah CHP iktidarında sadece CHP’ye değil, Türkiye’ye verilmiş önemli bir katkı olacaktır. Vereceğiniz katkıyı biz çok önemsiyoruz Sayın Bakanım.”

Haberin Devamı

‘Limon’ gibi kampanya!

Kılıçdaroğlu’nun kurmayları, 1987 erken genel seçimde İzmir’den ön seçime giren ve birinci çıkan SHP Genel Başkanı Erdal İnönü’nün seçim kampanyasını incelemeye aldı. İnönü, ANAP’a karşı mücadelesinde, “5 yıl daha bu masallları dinlemeye, limon gibi sıkılmaya gücünüz var mı?” diyerek ciddi bir etki yaratmıştı. Kılıçdaroğlu’nun da kurmaylarından böyle bir metafor üzerinden kampanya yürütmeleri talimatı verdiği öğrenildi.
İş adamlarıyla gizli görüşme
CHP liderinin Kemal Kılıçdaroğlu’nun AK Parti’ye destek veren 8 iş adamıyla İzmir’de gizli bir görüşme yaptığı ortaya çıktı. CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin görüşmenin, iş adamlarının isteği üzerine gizli tutulduğunu söyledi. Tekin, “Yaşadıkları baskılar nedeniyle, CHP’nin neden hukuk ve demokrasiye bu kadar vurgu yaptığını anladıklarını söylediler” dedi.

Haberin Devamı