Gazete Vatan Logo

Seçim öncesinde en büyük pazarlık outdoor reklamda

Seçimlerin 22 Temmuz’a alınması sonrasında hazırlıksız yakalanan siyasi partiler, ilk iş olarak outdoor reklam şirketleri ile pazarlığa oturdu. Sektördeki şirketler bir yandan partilerle görüşürken bir yandan da Temmuz ayına rezervasyon yaptıran müşterilerinin reklamlarını erteletme telaşında

Genel seçimlerin 22 Temmuz’a alınması ile outdoor reklam şirketlerinde büyük bir telaş yaşanmaya başladı. Açık hava reklamcılığı özellikle televizyondan seçim yasağı nedeniyle çok hareketli geçeceğe benziyor. Temmuz ayı için billboard’ları ağırlıklı olarak dondurma ve içecek şirketlerinden rezervasyonlarla doldurmuş olan outdoor reklam firmaları, bu şirketlerle görüşerek rezervasyonları Ağustos’a erteletme telaşına düştü.

Sıkı pazarlık ediyorlar
News Outdoor Satış Müdürü Gökhan Emik, partilerin tüm şirketlerle görüşmeleri yoğun olarak sürdürdüklerini anlattı. Sektörün seçime hazırlıksız yakalandığını söyleyen Emik, “Bu saatten sonra yeni üniteler yaratamayız. Yani elimizde olanlarla idare edeceğiz. Fiyatların bu nedenle biraz yükselmesi mümkün ama siyasi partiler öyle sıkı pazarlık ediyorlar ki...” diye konuştu.

Korsan partiler bıktırır
Outdoor reklamcıların Temmuz ayında çok yoğun bir dönem geçireceğini söyleyen Stöer Reklam Genel Müdürü Murat İlbak, her parti ile görüşme yaptıklarını ve anlaşmaların bir hafta için yapılmasını beklediklerini söyledi. Temmuz ayı için pek çok sektörden firmaların rezervasyon yaptırdığını anlatan İlbak, “Bu rezervasyonları ertelemeye çalışıyoruz. Seçim döneminde özellikle ilan veremeyen siyasi partiler, var olan açık hava reklamlarının üzerine korsan ilan yapıştırır. Bu nedenle şirketler zaten bu dönemde ilan vermek istemez. Bu nedenle ertelemelerde çok zorluk yaşanmıyor” dedi.

Haberin Devamı