Gazete Vatan Logo

Seçim öncesi güvensizlikten anneler de payını alacak

Tüketici güven endeksindeki düşüş, Anneler Günü alışverişine de yansıyor. Sektör temsilcilerine göre, anneler için bu yıl daha uygun fiyatlı ürünler tercih edilecek. Hedef, geçen yıl 1 milyar TL olan Anneler Günü cirosunu yakalamak.

Anneler Günü’ne önümüzdeki Pazar günü kutlanacak. Geçen yıl seçim süreci, kredi kartına taksit sınırlandırması, kış aylarındaki güzel havalar gibi etkenler yüzünden sıkıntılı günler geçiren perakende sektörü umudu Anneler Günü’ne bağladı ve 1 milyar TL civarında ciro yaptı. Her yıl normalde alışverişin yüzde 15-20 artması öngörülken 2015 için farklı bir durum söz konusu... Tüketici güven endeksindeki düşüş, alışverişe de yansıyor. Anneler için herkes yine hediye alacak ancak bu kez daha uygun fiyatlı ürünler tercih edilecek.

Güven endeksi etkiledi

Perakende sektöründe giyimden teknolojiye, gıdadan mücevhere her sektörde Anneler Günü için cazip kampanyalar düzenlenerek en az geçen yılki gibi 1 milyar TL civarında ciro sağlanması hedefleniyor. Bu kampanyalar çerçevesinde yüzde 50’yi bulan indirimler, hediyeli satışlar, ikinci ürüne ekstra indirim gibi fırsatlar sunuluyor.

Haberin Devamı

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Perakende Meclisi Başkanı Mehmet T. Nane, geçen yılki ciroyu yakalamanın sektör için başarı olacağını söyledi.

Nane, “Bu yıl tüketici güven endeksinde düşüş var ve bu alışverişe yansıyor. Herkes hediye alacak ama 10 liralık değil de 8 liralık hediye alacak... Dolayısıyla bu yıl 1 milyar TL rakamını yakalarsak iyi iş yaptık diyeceğiz” değerlendirmesini yaptı.

Her keseye uygun hediye
TEPE Home’da yüzlerce çeşit mobilya ve aksesuar annelere hediye alternatifi olarak bekliyor. Anneler Günü’ne özel hazırlanan koleksiyonda; güneşin renklerinden esinlenen aksesuarlar, hiç solmayan gerçek görünümlü çiçekler, vazolar, çerçeveler, mücevher kutuları, anne koltukları, etajerler, bahçe mobilyaları gibi seçenekler bulunuyor.
Fırsatlar Bernardo’da
BERNARDO geniş ürün yelpazesiyle Anneler Günü’ne özel şık ve özel hediye seçenekleri hazırladı. Bernardo, tüm ürünlerde net yüzde 50 kampanyasıyla; çay setlerinden 6 kişilik sofra takımlarına, pişirme setlerinden kavanozlara kadar tüm sofra ve mutfak ürünlerini gayet ekonomik bir şekilde hediye etme ve/veya evinize taşıma şansı veriyor. Bernardo Facebook sayfasındaki anneler günü uygulamasına katılarak 200 TL ve üzeri online alışverişlerde geçerli 50 TL lik indirim kodunuzu alarak tüm kampanya ve fırsatlardan yararlanılabiliyor.
Stil sahibi annelere
CAMPER, yeni sezon tasarımlarıyla Anneler Günü’nde çok özel hediye alternatifleri sunuyor. Kreatif direktörlüğünü dünya ünlü tasarımcı Romain Kremer’ın üstlendiği Camper’ın ilkbahar-yaz 2015 kadın koleksiyonu, tasarımcının güneşe ve tatile olan tutkusunu sergiliyor.
Işıltılı güzellik

Haberin Devamı

P&G markası Max Factor, yepyeni ürünleriyle Anneler Günü için özel hediye alternatiflerini sunuyor. Dudakları beslemek ve nemlendirmek için içinde mango yağı, shea yağı ve kakao yağı bulunan Max Factor Colour Intensifying Balm bu alternatiflerden biri... Hafif bir parıltıdan en yoğun tona kadar sürüldükçe renk yoğunluğu artan ilk dudak parlatıcısı olan Max Factor Colour Intensifying Balm ile dudaklarda istenilen tonda rengi yaratmak mümkün. Fiyatı 35.90 TL.
Pratik hediyeler Praktiker’de
PRAKTİKER, Anneler Günü’nü her bütçeye uygun hediye alternatifleri ile kutluyor. Annelerin işini kolaylaştıracak küçük ev aletlerinden mutfak aksesuarlarına, bahçe mobilyalarından renk renk saksılara, sulama ürünlerinden canlı bitkilere kadar birçok seçenek sunuluyor.
Aşk kokan anneler
THE Ashk kolonya, 10 Mayıs Anneler Günü’nde hediye arayışında olanlar için şık bir alternatif olacak. Duygusal ve fiziksel olarak dengeli olmayı sağlayabilen bitkisel esanslar içeren lüks kolonya The Ashk; beynin belli bölgelerini harekete geçiriyor, yatıştırıcı etki sağlıyor. The Ashk kolonyaları Harvey Nichols ve Beymen mağazaları ile Bodrum Mandarin Hotel’de satılıyor. www.theashk.com ve lidyana.com sitelerinde de bulmak mümkün.
Homend’de % 30 indirim var
HOMEND, Anneler Günü için özel indirim yapıyor. 10 Mayıs’a kadar www.homend.com.tr üzerinden yapılacak alışverişlerde tüm ürünler için sunulan yüzde 20’lik indirimin yanı sıra iki ya da daha fazla ürün satın alan herkes, toplam fiyat üzerinden yüzde 30’luk indirime sahip olacak.
Tatlı hatıralar kolaksiyonu
ÖZGÜN cam tasarımlarıyla sofraları renklendiren LAV, Anneler Günü’nde annelerini rengarenk bir güne uyandırmak isteyenlere Tatlı Hatıralar Koleksiyonu’nu sunuyor. Cıvıl cıvıl koleksiyon, Anneler Günü’nde sofralara dantel zarafetini ekliyor.
Şık ve bol seçenek
Anneler Günü’nde annesine severek kullanacağı bir hediye vermek isteyenler için LIU-JO’da birçok alternatif bulunuyor. Çizgiler, puantiyeler, beyaz knit büstiyerler, ipekler, bol denizci pantalonları, skinny denimler, incecik deri ceketler, viskoz ve satenin hareketlendirdiği elbiseler, tulumlar ve çizgili trikolar alternatifler arasında...
Sevginin sembolü
PANDORA, “Anneler Günü Özel Koleksiyonu” ile tüm annelere koşulsuz sevginin sembollerini sunuyor. Sınırlı seri olarak satışa sunulan gümüş Bangle bileklik, hediye seçeneklerinden biri...
Ayakları rahat etsin
BIRKENSTOCK, Anneler Günü’ne metalik renklere sahip yeni koleksiyonu ile kendi yorumunu katıyor. Metalik serisinde de ayak anatomisine uygun özel tabanlar kullanılıyor. Bu özellik sayesinde basınç noktaları tüm ayağa eşit olarak yayılıyor ve ayağın biyomekanik hareketleri doğal olarak destekleniyor. Topuk kısmındaki derinlik, hem ayağın rahat etmesini sağlıyor hem de ayağa sağlam bir duruş kazandırıyor.
El emeği mücevherler
DİAMOND by Naci Şenocaklı, annelere özel koleksiyon hazırladı. Elmas, pırlanta, yakut, zümrüt, safir gibi değerli taşların kullanıldığı bu koleksiyon sınırlı sayıda tamamen el işçiliği ile üretildi.
50 TL indirim yapıyor
AKER, 2015 İlkbahar-Yaz Koleksiyonu’ndaki desen ve renk kombinasyonuyla kendine özen gösteren annelerin şıklığını tamamlıyor. 1-12 Mayıs tarihleri arasında her 250 TL’lik alışverişe anında 50 TL indirim uygulanıyor. Çanta, eşarp, şal ve giyim koleksiyonu ile birçok hediye seçeneği sunan Aker’de narin beyaz, kayısı turuncusu, keten yeşili, lila, mercan, ekru, mint ve sarı tonları öne çıkıyor.
Telefon hediyeli
ECCO Türkiye’de kısa sürede sağladığı başarıyı Anneler Günü de dahil tüketicileriyle paylaştığı “Bahar Kampanyası” ile kutluyor. ECCO’dan alışveriş yapanlar şimdi teknoloji devi Lenovo ürünlerine sahip olacak.

Haberin Devamı