Gazete Vatan Logo

Seçim kömürü ısıttı!

AKP’li Esenler Belediye Başkanı Mehmet Öcalan ile FakFukFon üyesi Hidayet Kumtepe birbirine düştü

Muhalefetin ’oy avcılığı ve vatandaşa sadaka’ olarak nitelediği seçim öncesi bedava kömür dağıtımı, Esenler Belediye Başkanı ile Milli Eğitim Müdürü arasında kavga çıkardı. Kavgaya sahne olan toplantı 5 Temmuz 2007’de Esenler Kaymakamlığı’nda yapıldı. FakFukFon Komisyonu toplantısında gündemin son maddesi, Esenler Belediyesi’nin 12 bin vatandaşa 6 bin ton kömür yardımıyla ilgili ihalenin zarfların açılmasıydı.

’Bari klima dağıtalım’

İlçe Milli Eğitimi Müdürü Hidayet Kumtepe, Belediye Başkanı Mehmet Öcalan’a, “Sayın başkan, seçime çok az bir süre kaldı. Basına konu oluruz. Kömür yardımının seçim yatırımı olduğu öne sürülür” dedi. Başkan, “Niye öyle olsun ki biz vatandaşımıza kömür dağıtıyoruz” yanıtını verdi. Bunun üzerine Müdür Kumtepe esprili bir ifadeyle, “Şu an havalar çok sıcak bari klima dağıtalım. Vatandaş serinlesin” deyince Belediye Başkanı sinirlenerek “Ben daha önce Milli Eğitim Bakanlığı yetkililerine, müdürümüz Kumtepe’nin verimsiz olduğunu söylemiştim. Haklıymışım” dedi. Bu sözle tırmanan gerilim, daha önce 3’ü Esenler’de olmak üzere 8 kez görevden alınıp mahkeme kararıyla makamına iade edilen Kumtepe’nin Öcalan’a hitaben, “Bildirmezsen namertsin” demesi üzerine kavgaya dönüştü. İddiaya göre Öcalan, Kumtepe’nin üzerine yürüdü. İkiliyi Kaymakam Sebahattin Yücel sakinleştirdi.

FakFukFon veriyor, Topbaş dağıtıyor

DP Genel Başkanı Mehmet Ağar, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin AKP’ye oy toplamak için 25’şer liralık hediye çekleri ile kömür dağıttığını söyledi. İddia edilen kömür ve hediye çekleri dağıtımının izini sürmek için İstanbul’un gözlerden uzak bir bölgesine, Gaziosmanpaşa’ya bağlı Arnavutköy’e gittik. Belediyenin garajına indirilen ve üstünde ’para ile satılamaz’ yazılı yüzlerce kömür torbası dağıtılmak için bekliyordu. Her biri 25’er kiloluk torbalar içindeydi. Başbakanlığa bağlı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları’nın FakFukFon bütçesinden karşıladığı kömürlerin dağıtımını İstanbul Büyükşehir Belediyesi yapıyordu. Haraççı Belediyesi’nin yetkilileri 14 bin nüfuslu beldelerinde geçen yıl 40 aileye 250’şer kilo kömür dağıtımı yapıldığını söyledi. Ancak bu yıl 120 aileye 1’er ton kömür dağıtımı yapılıyor. Kömür alan ailelerden 2 çocuk annesi Çiğdem Ünlü ve kardeşi Fatih Şahin’le konuştuk. Çiğdem Ünlü, “Kocam işsiz. Birkaç gün önce de 200 YTL’lik hediye çeki verdiler. Gidip marketten yağ, un, tuz, şeker, makarna” aldım dedi.

Haberin Devamı