Gazete Vatan Logo

Savunması ‘ofsayt’!

Türk Telekom’u ele geçirmeye giden albay: Bu işin emir komuta zinciri olduğunu zannettim ama sonra çark ettim. Fiil olarak ofsaytta kaldım

Savunması ‘ofsayt’!

Darbe girişimi sırasında, Gayrettepe’deki Türk Telekom binasını ele geçirmek için kışladan çıktıkları belirtilen 7’si tutuklu 13 askerin yargılanmasına başlandı. İstanbul 24. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmada savunmasını yapan Albay Nurullah Zeki Atmaca, bulunduğu kışlanın görevinin muhabere hizmet birliği olduğunu belirtti ve “Ben kalkışmanın emir komuta zinciri içinde yapıldığını zannediyordum” dedi.

İkna için gitmiş!

İlerleyen saatlerde Cumhurbaşkanının açıklamalarını duyunca kalkışmanın emir komuta zinciri içinde olmadığı kanaatine vardığını dile getiren Atmaca, mahkeme başkanı Hulusi Pur’un Telekom’u ele geçirmek için asker sevk ettiği iddiasını sorması üzerine, “Cumhurbaşkanı sokaklara çıkın diyince ben de ne yapabilirim diye düşündüm. Telekom’u işgal etmek isteyen darbecileri ikna timi olarak gitmek istedim” dedi.

‘Evet saçma sapan...’

Bunun üzerin mahkeme başkanı Pur, ‘Yurtta Sulh Biziz’ adlı WhatsApp grubunda “Çamlıca’daki antenlere acil müdahale edilmeli” ve “Küçükçekmece’de olumsuz bir durum var mı? Tim hazır bekletiliyor” diye yazdığını hatırlattı. Atmaca’da, “Evet saçma sapan bir yazı o. Ancak orası önemsiz bir yer” diye yanıt verdi. Bunun üzerine Pur sinirlenerek, “Ne demek önemsiz bir yer. Bu millet sokağa nasıl çıktı. Yayınlar kesilseydi ne olurdu?” dedi.

Haberin Devamı

Pur, “Gittiğin yer Türk Telekom ve sen ‘antenlere acil müdahale edilmeli’ diye mesaj atıyorsun. Başbakan konuşmuş, Cumhurbaşkanı konuşmuş ya da konuşmak üzere. Bunlar tesadüf mü?” şeklinde soru yöneltince, Atmaca da “Tesadüf efendim. Bu işin emir komuta zinciri olduğunu zannettim ama sonra çark ettim. Gruptan da çıktım. Fiil olarak ofsaytta kaldım. Yaşadığım bu zillet düşmanımın başına gelmesin” şeklinde cevap verdi.

FETÖ’nün AP’deki etkinliği iptal

FETÖ’nün Avrupa Parlamentosu’nda (AP) bir siyasi grubun adını kullanarak düzenlemek istediği etkinlik, Türkiye’nin girişimlerinin ardından iptal edildi. FETÖ, AP’de Yeşiller Grubu’nun adını kullanarak kendilerini aklamaya dönük bir etkinlik düzenlemeye çalıştı. Konuşmacılarının elebaşı Fetullah Gülen’in sözcüsü Alp Aslandoğan ile İngiltere’de faaliyet gösteren Dialogue Derneği Başkanı Özcan Keleş olduğu etkinliğin davet mektubunda, “Gülen Hareketi, darbe girişiminde bulundu mu, devlet kurumlarına sızdı mı, geçmişte gazetecilerin tutuklanmasında rol oynadı mı?” sorularına yanıt aranacağı belirtildi.

Haberin Devamı

Ancak örgüt, 8 Mart’ta yapmayı planladığı etkinliği düzenlemekte başarısız oldu. “Gülen Hareketi Hakkında Yeşiller Etkinliği” adı altında sunulan toplantı, Türkiye’nin, AP Başkanlığı ve Genel Sekreterliği ile Yeşiller Grubu nezdinde yaptığı girişimler ve FETÖ’ye ilişkin bilgilendirmeden sonra iptal edildi. Örgüt, iptalin ardından yaptığı girişimlerde de bir sonuç elde edemedi. Yeşiller Grubu’nun bir yetkilisi, onayları olmadan isimlerinin FETÖ tarafından “sinsice” kullanılmasından rahatsızlık duyduğunu dile getirdi.