Gazete Vatan Logo

Savcılık, 42 kişinin serbest bırakılmasına itiraz etti

Savcılık, İstanbul merkezli "paralel yapı" operasyonunda aralarında Dumankaya Holding yöneticilerinin de bulunduğu 42 kişinin serbest bırakılmasına itiraz etti

Savcılık, 42 kişinin serbest bırakılmasına itiraz etti

"FETÖ/PDY'ye finansal destek sağladıkları" gerekçesiyle yürütülen soruşturma kapsamında tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edilen 42 kişinin serbest kalmasına savcılıkça itiraz edildi. Savcılık 42 kişi hakkında tutuklamaya yönelik yakalama kararı çıkarılmasını talep etti.

Soruşturmayı yürüten savcılık, Dumankaya İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Dumakaya, Yönetim Kurulu üyeleri Semih Serhat Dumankaya ve Ayla Dumankaya Pirinççi'nin de aralarında bulunduğu 42 şüphelinin "terör örgütü FETÖ/PDY'ye üye olmak", "terör örgütüne finansman sağlamak", "terör örgütünün propagandasını yapmak" ve "suçtan kaynaklı mal varlığı değerlerini aklamak" suçlarından tutuklanmaları talebiyle sevk edildikleri Anadolu 10. Sulh Ceza Hakimliği tarafından serbest bırakılmasına itiraz etti.

TOPLAMDA 11 KİŞİ TUTUKLANDI

Soruşturma kapsamında tutuklamaya sevk edilen toplamda 53 kişiden aralarında Dumankaya şirketinin murahhas üyesi Halit Dumankaya'nın da olduğu 11 kişi tutuklanırken, 42 kişi ise adli kontrol hükümleri uygulanarak serbest bırakılmıştı.

Haberin Devamı

GÖZALTINA ALINAMAYAN 34 KİŞİ

Öte yandan soruşturma kapsamında hakkında gözaltı kararı bulunup adreslerinde tespit edilemeyen ve firari durumda olan 34 şüpheli hakkında ise Anadolu 1. Sulh Ceza Hakimliği tarafından yakalama kararı çıkarıldı.