Gazete Vatan Logo

Savaş alanı gibi

Hafta sonu yağan yağmurda evleri sular altında kalan selzedeler temizlik için seferber oldu

Evleri ve eşyaları hasar gören aileler, Büyükşehir ve Bakırköy Belediyeleri ile İSKİ’ye dava açmaya hazırlanıyor.

İstanbul’da geçtiğimiz hafta sonu yağan şiddetli yağmurun etkili olduğu semtlerde sular çekilince hasarın boyutu da ortaya çıktı. Yağmurdan en çok Esenler, Bağcılar, Gaziosmanpaşa ve Bayrampaşa ile birlikte İstanbul’un en gözde semtlerinden Ataköy etkilendi. Ataköy 11. Kısım’da 10 apartmanın bodrum katı sular altında kaldı. Aapartman görevlilerinin yaşadığı dairelerde, otoparklarda ve depolarda büyük hasar meydana geldi. Bakırköy Belediyesi tarafından otele yerleştirilen ve önceki gün tepkilerini göstermek için yol kapatan semt sakinleri dün de evlerini temizlemek için seferber oldu.

“Yağmur her şeyimi götürdü”

“Zararımızı kim karşılayacak?” diyerek tepkilerini dile getiren apartman görevlisi Aliye Söylemez “Eşyalarımız kullanılamayacak durumda. Bu evi kurmak için yıllarımızı verdik ama 3 saatlik yağmur her şeyi bir anda aldı götürdü” diye gözyaşı döktü. Site yöneticisi Ahmet Keçeci ise “Isı merkezinde binlerce YTL’lik hasar var. Tamiri 3-4 ayı bulur. Havalar soğumaya başladı. Ne yapacağız bilmiyorum” dedi.

Ataköy 11’inci Kısım’a hala elektrik verilemiyor. Bu arada vatandaşlar zararlarının tespit edilmesi için Bakırköy Adliyesi’ne başvurmaya başladı. Tespitlerin ardından vatandaşlar Büyükşehir Belediyesi, İSKİ ve Bakırköy Belediyesi’ne dava açmaya hazırlanıyor.

Haberin Devamı