Gazete Vatan Logo

Satanist ayinde vahşice öldürmüştü!

Aradan 16 yıl geçti ve...

Satanist ayinde vahşice öldürmüştü!

1999'da İstanbul Ortaköy'de Şehriban Coşkunfırat'ı satanist ayini yaparak öldürdüğü gerekçesiyle müebbet hapse mahkum edilen Zinnur Gülşah Dinçer, 16 yıl sonra tahliye oldu.

13 Eylül 1999'da Engin Arslan, Ömer Çelik ve Zinnur Gülşah Dinçer, 21 yaşındaki Şehriban Coşkunfırat'ı Ortaköy Mezarlığı'nda öldürmüş, genç kızın cesedini de kuyuya atmıştı.

17 Haziran 2003 tarihinde 3 sanık, "canavarca hisle adam öldürmek" suçundan müebbet hapis cezasına çarptırıldı. Dinçer, 16 yıl sonunda cezasını tamamlayıp geçtiğimiz günlerde tahliye oldu. Zinnur Gülşah Dinçer, öldürülme korkusu yaşadığı için ailesiyle birlikte İstanbul'u terk etti.

NE OLMUŞTU?
Kamuoyunda büyük yankı gören olay İstanbul Ortaköy’de Eylül 1999’da yaşanmıştı. 21 yaşındaki Şehriban Coşkunfırat, 13 Eylül 1999 günü eğlenmek için Taksim’e çıktı. Sabaha karşı saat 05.00 sıralarında, daha önce birlikte içki içtiği Engin Arslan (18) ve Ömer Çelik’le (23) karşılaştı. İki genç, Şehriban’ı satanizme çekmek istiyordu. Hava aydınlandığında Engin Arslan, kız arkadaşı Zinnur Gülşah Dinçer’e telefon açıp ‘‘Paramız kalmadı. Ortaköy’e gel’’ dedi. Öğle saatlerinde, Gülşah’ın getirdiği şaraplardan birini açtılar. Ardından Ortaköy Mezarlığı yanındaki ormanlık alana gittiler.
"ŞEYTAN KURBAN İSTİYOR"
İçki içerken 5.8 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Engin Arslan, Ömer Çelik’e, “Bugün ayın 13’ü. Şeytanla konuştum bir kurban istiyor. Deprem de işaretiydi. Ben Şehriban’ı seçtim” dedi. Ardından Ömer, Şehriban’ın boğazını sıkmaya başladı. Engin yerde yatan Şehriban’ı tekmelerken, Zinnur ise bacağından bıçakladı. 3 arkadaş Şehriban hayatını kaybedince götürüp cesedini kuyuya attı. Mahkemenin 17 Haziran 2003 tarihindeki duruşmasında sanıklar, “canavarca his saikiyle adam öldürmek’’ suçundan müebbet ağır hapis cezasına çarptırıldı.

Haberin Devamı