Gazete Vatan Logo

Satamadığınız koltuk bayatlıyor demektir

Uzun yıllar perakende sektöründe yöneticilik yaptıktan sonra Pegasus Hava Yolları Genel Müdürü koltuğuna oturan Mehmet Nane, iki sektörü birbirine benzeterek “Satamadığınız koltuk bozulmuş bir ürün gibi” yorumunu yaptı.

Satamadığınız koltuk bayatlıyor demektir

Pegasus Hava Yolları Genel Müdürü Mehmet Nane, havacılık sektörüne ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Uzun yıllar perakende sektöründe yöneticilik yaptıktan sonra geçtiğimiz yıl havacılık sektörüne geçişiyle ilgili açıklamalar yapan Nane, perakende ile havacılığın birbirinden farklı sektörler olarak görüldüğünü, ancak öyle olmadığını belirtti.

Nane, “Perakende olarak daha önce elektronik satıyorduk, daha sonra gıda satmaya başladık, şimdi de koltuk satıyoruz. Sattığımız mecra farklı ama nihayetinde sattığımız bir ürün var o da koltuk. Aslında koltuk bozulabilir bir ürün. Uçak kalkışına belli bir zaman kalana kadar o koltuğu sattınız sattınız, satamadınız sonuçta o uçağın uçmak için belli bir masrafı var ve öyle olunca daha az gelir elde ediyorsunuz. Satamadığınız koltuk bozulmuş bir ürün gibi” diye konuştu.

Sektörde bu yılın gayet iyi geçtiğini ifade eden Nane, Pegasus’un, geçen yılın 9 ayında 18 milyon 80 bin olan toplam yolcu sayısının, 2017’nin aynı döneminde yüzde 14.9 yükselişle 20 milyon 780 bine ulaştığını bildirdi.

Haberin Devamı

Hedef 30 milyon yolcu

Bu yıl 27 milyon, 2018 yılı sonunda 30 milyon yolcu taşımayı hedeflediklerini belirten Nane, Pegasus’un 77 uçağının bulunduğunu açıkladı. Nane, yıl sonuna kadar eski uçakları filodan çıkararak yerine yeni uçakları koyacaklarını da sözlerine ekledi.

3. Havalimanı büyük fırsat

Mehmet Nane, 3. Havalimanı için yaptıkları hazırlıklara değinerek, Sabiha Gökçen Havalimanı’nda gelecek yılın sonunda ikinci pistin biteceğini, 2019 sonu itibarıyla mevcut pist bakımdan çıktıktan sonra 2 pistin kapasite artışı getireceğini kaydetti. 3. Havalimanı’nda 29 Ekim 2018 yılında ilk 2 pistin açılacağını anımsatan Nane, “3. pist 16 ay sonra devreye girecek, 4. pist 90 milyon yolcu olunca açılacak. Öngörümüz 3. Havalimanı’nda, ancak 3. pistin yapımıyla beraber bize orada ciddi fırsatlar doğacağına inanıyoruz. 3. Havalimanı Türkiye’nin ihtiyacı olan bir yatırım. Havacılık sektörü 3. Havalimanı’ndan pozitif yönde etkilenecek. Bu fırsatı iyi değerlendirmeliyiz” diye konuştu.

Haberin Devamı