Gazete Vatan Logo

Saruhanlılar, şehidi için yürüdü

Saruhanlılar, şehidi için yürüdü

ŞIRNAK’ın Cizre İlçesi’nde PKK’lı teröristlerle çıkan çatışmada şehit düşen 24 yaşındaki Jandarma Komando Uzman Çavuş Erdoğan Kaya’nın, memleketi Manisa’nın Saruhanlı İlçesi Devlet Hastanesi Morgu’ndaki cenazesini almak üzere gelen yakınları ve 2 bin kişilik grup, yürüyüş ve sloganlarla terör örgütü PKK’yı protesto etti.

3 aylık evli, Komando Uzman Çavuş Erdoğan Kaya, Şırnak’ın Cizre İlçesi’nde PKK’lı teröristlerle girilen çatışmada şehit düştü. Kaya’nın Türk bayrağına sarılı cenazesi dün, önce Akhisar Havaalanı’na, buradan da karayolu ile baba evinin bulunduğu Saruhanlı İlçesi’ne getirilip, devlet hastanesi morguna kondu.

Şehit Uzman Çavuş Kaya’nın cenazesini almak için bugün öğlen saatlerinde Saruhanlı Devlet Hastanesi’ne gelen yakınlarının da aralarında bulunduğu yaklaşık 2 bin kişilik bir grup, PKK terörünü lanetledi. Ellerinde Türk bayrağı ile Hükümet Caddesi, İstasyon Meydanı ve Yedi Eylül Caddesi güzergahı boyunca yürüyen grup, yol boyunca ’Kahrolsun PKK’, ’Askere uzanan eller kırılsın’ sloganları attı.

Haberin Devamı

Daha sonra tekrar hastane morguna dönen grup, şehit Kaya’nın cenazesini aldıktan sonra 100 araçlık konvoy oluşturup, baba ocağının bulunduğu Saruhanlı’nın Dilek Mahallesi’ne hareket etti. Şehidin baba ocağının bulunduğu Yakup Bey Sokak ve evi Türk bayrakları ile donatılırken, yaklaşık 200 kadar kadın, ağıtlar yaktı.

Ailesinin üç çocuğundan biri olan şehit Kaya’nın cenazesi, bugün öğlen Dilek Mahallesi Cemevi’nde düzenlenecek törenin ardından Hasan Dede Türbesi Mezarlığı’nda toprağa verilecek.

CEMEVİNDEN SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI
Şehit Komando Uzman Çavuş Erdoğan Kaya'nın Türk bayrağına sarılı tabutu 100 araçlık konvoy eşliğinde Dilek Mahallesi, Yakup Bey Sokak'taki babaevinin önüne geldiğinde gözyaşları sel oldu. Burada hellalik alınmasının ardından şehidin cenazesi Dilek Mahallesi Cemevi'ne götürülüp, askeri tören düzenlendi. Cemevinin etrafındaki iki katlı binaların büyük bölümü Türk bayrakları ile donatıldı. Kadınlar da binaların terasından ellerinde Türk bayrakları ile ağıtlar yaktı. Baba Tuncay Kaya ve diğer yakınları şehidin cemevi önündeki meydana konulan masa üzerine bırakılan tabutuna sarılıp, gözyaşı döktü. Şehidin annesi Fatma Kaya'nın ise cenaze cemevine gelmeden önce jandarma tarafından buraya getirildiği, kısa süre sonra da ayrıldığı öğrenildi.
ASKERLERİN OMZUNDA TAŞINDI
Cenaze törenine, Manisa Valisi Erdoğan Bektaş, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanvekili Mehmet Palabıyık, MHP Manisa Milletvekili ve Grup Başkanvekili Erkan Akçay, CHP Manisa Milletvekili ve Grup Başkanvekili Özgür Özel, CHP Manisa milletvekilleri Tur Yıldız Biçer, Mazlum Nurlu, AK Parti Manisa milletvekili Uğur Aydemir, Manisa 1. Eğitim Tugay Komutanı Tuğgeneral Yavuz Ekrem Arslan, Bornova 57. Topçu Tugay Komutanı Tuğgeneral Mehmet Nuri Başol, Foça Amfibi Deniz Piyade Tugay Komutanı Tuğaimaral Halil İbrahim Yıldız, askerler ve çok sayıda vatandaş katıldı. Cenaze namazı kılınmasının ardından askeri bando eşliğinde, şehidin askerlerin omuzunda yaklaşık 200 metre taşınan cenazesi, cenaze aracına konulup, Hasan Dede Türbesi Mezarlığı'na götürüldü.
Cenazeye üzerinde "Kahraman Dadaşlar Jandarma Özel Harekat Komando Taburu" yazılı bir çelenk de gönderildi.

Haberin Devamı