Gazete Vatan Logo

Sarışın adası açılıyor

Şaka değil, bu adada yalnızca güzel sarışın kadınlar olacak...İşte ayrıntılar...

Bir seyahat acentesi Maldivler'de sadece genç güzel sarışın kadınların çalışacağı bir tatil mekanı açacağını duyurdu.

Hem kadın hem erkek tatilcilere açık olacak ve standart tatil yerlerindeki tüm hizmetleri sunacak olan mekanın tek farkı, çalışanların tamamının sarışın kadınlardan oluşacak olması.

Ayrıca arzu eden kadın tatilciler, sarışın personelden 'her zaman mükemmel' görünme taktiklerini öğrenebilecekler.
İngiliz, Rus ve Alman finansal destekçileri olduğu belitilen Olialia adlı Litvanyalı firmanın tesisi 2015'te özel bir adada açılması planlanıyor.
Proje kapsamında özel adaya gelecek konuklar için havayolu ve yat hizmetlerinin yer alacağı da belirtiliyor. Burada çalışanlar da tamamen sarışınlardan oluşacak.
Projenin yaratıcılarından ve kendisi de sarışın olan Litvanyalı Giedre Pukiene, "Kızlarımız çok zeki ve hepsi diplomalı. Hepsi hayatları için bir şeyler yapmak istiyorlar. İş dünyasına dair çok sayıda fikirleri var" diyor.

Bazı kesimler şirketi ırkçılıkla ve cinsiyet ayrımcılığıyla suçlarken, Maldivler'deki internet siteleri tepki mesajlarıyla dolup taştı. Öte yandan 'sadece sarışın' çalıştırmayı amaçlayan Litvanyalı şirketin, Maldivler'in personelin yüzde 50'sinin vatandaşlarından oluşması kuralını ve Avrupa Birliği kurallarını ihlal ederek zor durumda kalabileceği kaydediliyor.
Maldivli yetkilileri, ayrıca bunun ülkedeki ılımlı Müslümanlarla muhafazakarlar arasında gerilimi artırabileceğini belirtiyorlar.

Haberin Devamı