Gazete Vatan Logo

Saraçoğlu’nu yeniden canlandıracak

Ankara’nın merkez semti Kızılay’da yer alan Türkiye’nin ilk toplu konut alanı olan Saraçoğlu Mahallesi, Emlak Konut’un geliştireceği proje ile doğal doku korunarak yeniden inşa edilecek

Saraçoğlu’nu yeniden canlandıracak

Emlak Konut GYO, Ankara’daki tarihi Saraçoğlu Mahallesi için proje geliştirmek üzere harekete geçti. Ankara’nın merkez semti Kızılay’ın kalbinde yer alan Türkiye’nin ilk toplu konut alanı Saraçoğlu Mahallesi’nin, Emlak Konut’un geliştireceği proje ile özgün dokusu korunarak yeniden insan odaklı cazibe merkezi haline getirilmesi için çalışma başlatıldı.

Doku korunacak

Ankara’da 121 bin metrekarelik alanda çınar ve kestane ağaçlarıyla çevrelenmiş Saraçoğlu Mahallesi, günümüzde kullanılamayan atıl alan olarak varlığını sürdürüyor. Geleneksel Türk Evi kurgusuyla 1940’lı yıllarda Emlak Bankası tarafından kamu çalışanları için hayata geçirilen ve Cumhuriyetin ilk toplu konut uygulamalarından biri olarak ön plana çıkan Saraçoğlu Mahallesi, Emlak Konut ile yeniden eski günlerinde döndürülecek.

Önceliklerinin kültürel mirasının devamlılığını sağlamak olduğunu belirten Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum, “Burada geçmişin izleri, mevcut yapılar ve ağaçlar korunarak ekolojik ve sosyal sürdürülebilirlik çerçevesinde başkent halkının ihtiyaçlarına yönelik, yeşil alanlarıyla nitelikli bir yaşam alanı kazandırmış olacağız. Koruma Bölge Kurulu’ndan alınacak onaylar doğrultusunda özgün Türk mimarisi ve örnek bir şehircilik yaklaşımıyla yapacağız” şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

İnsan odaklı cazibe merkezi

Saraçoğlu mahallesinin, doğayla birlikte yaşama imkanı sunan, insan odaklı bir cazibe merkezi haline dönüştürülmesi planlanıyor.