Gazete Vatan Logo

Şanslı 424 ev sahibi

424 dairelik Uçaksavar Sitesi, yıkılıp yeniden inşa edilmek üzere Teknik Yapı ile anlaştı

96 BİN dönüm arazi üzerinde 424 dairelik Uçaksavar Sitesi, yıkılıp yeniden inşa edilmek üzere Teknik Yapı ile anlaştı.

İmar izinleri şayet planlandığı gibi alınabilirse Uçaksavar Sitesi’nde evi olan, hem 50 yıllık konutunu sıfırlayacak hem de ikinci bir konuta bedava sahip olacak.

Uçaksavar Sitesi, Etiler’de Boğaziçi Üniversitesi’nin hemen arkasında yer alıyor. Halen sitede 90 metrekarelik evler 800 bin dolar-1 milyon dolar, 116 metrekarelik daireler ise 1.2-1.5 milyon dolar arasında fiyatlarla el değiştiriyor.

İstanbul’un merkezinde Boğaz cephesiyle en değerli arsalardan biri olan ve Etiler’de 96 bin metrekarelik arsa üzerinde yer alan 424 dairelik Uçaksavar Sitesi yıkılıp yeniden yapılmak üzere startı verdi. Türkiye’nin en büyük müteahhitlik firmaları Uçaksavar Sitesi’nin yeniden inşaasına talip olurken yenileme ihalesinde finale kalan Ağaoğlu, Tekfen, Varyap ve Teknik Yapı’nın teklifleri hafta sonu kat malikleri tarafından oylandı. 342 kat maliğinin katıldığı seçimde Teknik Yapı oyların
yüzde 82’sini aldı.



Teknik Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Nazmi Durbakayım, “Seçim için oy kullanan 337 kat malikinin 276’sı (yüzde 82’si) Uçaksavar Sitesi’nin yenilenmesi için Teknik Yapı’yı tercih etti. Bize güvenmelerinden memnuniyet duyduk” dedi.

Yüklenici firma seçiminin çok hassas bir süreçten sonra yapıldığını ve kat maliklerinin 4 firmayı çok sıkı ve dikkatli takip ettiklerini belirten Nazmi Durbakayım, “Site malikleri geçtiğimiz 3-4 yılın özetine baktı.

Seçecekleri firmanın ne zamandan beri konut işinde olduğunu, yaptıkları binaların depreme karşı güvenli olup olmadığını, satış sonrası hizmetlerimizi araştırdılar.

Özellikle ekonomik koşullara karşın inşaatları yarıda bırakmayacak, güçlü, sağlam bir şirketle olması gerektiğini belirti” açıklamasını yaptı.

1 daireye 2 daire

Yapılan çalışmalarda 96 dönümlük arazide yaklaşık 2 bin konut üretilebileceği ortaya çıktı. Bu durumda imar izinleri istenildiği şekilde alınabilirse Uçaksavar Sitesi’nin 424 daire sahibi hem yaklaşık 50 yıllık mevcut konutlarını yenilemiş olacaklar hem de üzerine bir yeni daireyi de bedavaya getirecekler. Teknik Yapı imar izinlerini aldıktan sonra sitede kuracağı bir irtibat bürosu ile kat maliklerinin de görüşlerini alarak proje geliştirecek. Firma, bu yıl içinde projeye başlamayı, siteyi 36 ayda tamamlamayı hedefliyor.

İstanbul Boğazı’na hakim 116 dönümde konumlanıyor

424 dairelik Uçaksavar Sitesi’nde halihazırda satılık olan da-irelerden yaklaşık 90 metrekare olanları konumuna göre 800 bin dolar ile 1 milyon dolar arasında 116 metrekare olanlar da 1.2 milyon dolar ile 1.5 milyon dolar arasında fiyatlarla satılıyor. Uçaksavar sitesi içinde kiralık olan dairelerden Defne Apartmanı’nda 4. katta, 82 m2, 3+1 dairenin kirası 1.300 TL, Gökşin apartmanında 3. katta, 82 m2, 2+1 dairenin kirası ise 1.500 TL. Meriç apartmanında: 5. katta, 116 m2, 3+1 dairenin kirası ise 1.600 TL.

Sınırlı Sorumlu Uçaksavar Yapı Kooperatifi tarafından oluşturulan Uçaksavar Sitesi’nin kuruluşu 1958 yılına kadar dayanıyor. İstanbul Boğazı’na hakim bir tepede konutların yanısıra önemli oranda yeşil alana da sahip arsa üzerine kurulu site bugüne kadar müteahhit firmaların hep iştahını kabarttı.

1988-89 yıllarında ikinci Boğaz köprüsü yapılırken bulunduğu yer ve büyüklüğü ile yerli ve yabancı şirketlerden sürekli kat karşılığı ve nakit karşılığı teklifler aldı.

Siteyi Fatih Sultan Mehmet Köprü inşaatını yapan Japon firmanın ‘uydukent’e çevirmek istediği, Alarko’nun ise kat karşılığı almak istediği belirtiliyor. Kat malikleri, 2008 yılına gelindiğinde ise teklifleri ciddi olarak değerlendirme kararı alarak bir heyet oluşturdu.

Bunun için 2009 yılında profesyonel hukuk müşavirliğiyle anlaşılarak hukuksal destek sağlandı ve son olarak geçen yıl kat malikleri olağanüstü genel kurulu yaparak Uçaksavar Sitesi Toplu Yapı Yönetimi’ni oluşturdular.

1958 YILINDA KURULAN SİTEDE 424 DAİRE VAR

Sınırlı Sorumlu Uçaksavar Yapı Kooperatifi tarafından oluşturulan 424 daireden oluşan Uçaksavar Sitesi’nin kuruluşu 1958 yılına dayanıyor. Uçaksavar Sitesi’nde halihazırda satılık olan dairelerden yaklaşık 90 metrekare olanları konumuna göre 800 bin dolar ile 1 milyon dolar arasında. Dairelerin116 metrekare olanlarının fiyatı ise daha da yüksek. Onların da satış fiyatı 1.2 milyon dolar ile 1.5 milyon dolar arasında değişiyor.

Haberin Devamı