Gazete Vatan Logo

Sanat dünyasının acı kaybı!

Kerem Güney hayatını kaybetti

Aldırma Gönül, Elveda Meyhaneci, Yarım Kalan Aşk gibi şarkıların ünlü bestecisi Kerem Güney (73) bu sabah kalp yetmezliğinden vefat etti.

Güney'in cenazesi yarın ikindi namazında Bodrum Akyarlar Camii'nden kaldırılarak, Fener Mezarlığı'na defnedilecek. Sanatçının oğlu Kerem Güney, sanatçı dostlarından Selami Şahin, Edip Akbayram gibi isimlerin kendisini aradığını söyleyerek "Babam annem Senan Güney'i çok severdi. Onun yanında olmak isterdi. Ona kavuştu." dedi.

Aldırma Gönül şarkısını yıllar boyu seslendiren Edip Akbayram da "Üzüntüm sonsuz. Kerem Güney'in Aldırma Gönül bestesi yıllarca Edip Akbayram ile özdeşleşmiş bir beste olarak klasikler arasına girdi. Bana da yorumcu olarak katkıları çok büyük oldu. Işıklar içinde yatsın' diye konuştu.

EŞİNDEN AÇIKLAMA

Kerem Güney’in eşi Ayşim Damladol, gazetecilere yaptığı açıklamada, Güney’in gece uykusunda yaşamını yitirdiğini belirterek, ”Dün gece kalkıp yan yattığını görünce kendime döndürmek istedim. Ama bir süre sonra yine aynı şekilde yattığını fark ettim. Tekrar baktığımda nefes almıyordu, öldüğünü anladım” dedi.

Güney’in kalp rahatsızlığı olduğunu bildiren Damladol, ”Birçok doktora gösterdik, ama geç kalınmış, ’ameliyat bile olamaz’ dediler. Onu kaybettik, çok üzgünüm” diye konuştu.

Güney’i yarın Bodrum’da toprağa vereceklerini kaydeden Damladol, ”Güney’i yarın Akyarlar köyünde aile mezarlığına defnedeceğiz. Türkiye için çok kıymetli bir sanatçıydı. En çok sanatçıların yaşarken kıymetinin bilinmemesine üzülürdü” diye konuştu. (AA)

Haberin Devamı