Gazete Vatan Logo

Samsung'un güvenliği BlackBerry'ye emanet

Güney Kore merkezli Samsung, BlackBerry’nin mobil güvenlik yazılımlarını kullanacak. Android işletim sistemi ile çalışan Samsung’un akıllı cihazlarının bu anlaşmadan sonra daha güvenlikli cihazlar haline geleceğine inanılıyor.

Bir süredir geliştirdiği mobil güvenlik yazılımlarını satmak için büyük çaba sarf eden BlackBerry, Samsung ile anlaştı.

Yapılan açıklamaya göre, BlackBerry ve Güney Kore merkezli teknoloji devi Samsung, akıllı cihazlar için geliştirilen mobil güvenlik yazılımlarının kullanımı için ortaklık kurma kararı aldı. Bir süredir akıllı telefon pazarında umduğu satış grafiğini yakalayamayan Kanada merkezli BlackBerry’nin yazılım alanındaki yatırımlarla ekonomik kayıplarını telafi etmeyi hedeflediği düşünülüyor.

Mobil güvenlik yazılımları sektöründe de Apple, Google ve Microsoft gibi oldukça güçlü rakiplere karşı mücadele veren BlackBerry’nin, Samsung ile yaptığı anlaşmadan sonra şirketin bu alandaki gelirini neredeyse iki katına çıkartması bekleniyor.

Samsung, Google’ın geliştirdiği Android işletim sistemi ile çalışan akıllı cihazları BlackBerry’nin servisiyle daha güvenlikli cihazlar haline getirmeyi planlıyor.

Haberin Devamı