Gazete Vatan Logo

Samsun'daki 10 kasım töreninde paşa valiyle konuşmadı

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 68'nci yıldönümünde Samsun'da da anıldı

Samsun'daki törenlerde, Vali Hasan Basri Güzeloğlu, Garnizon Komutanı Tümgeneral Naci Beştepe ve Samsun Büyükşehir Beleediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz ile siyasi partilerin çelenkleri anıta konuldu.

Saygı duruşu ve istiklal marşının ardından saat 09.05'ten itibaren 2 dakika boyunca sirenler çaldı. Samsun'daki törenlere kentte bulunan Kayseri ve Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanları ile sivil toplum kuruluşları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Bu arada Garnizon Komutanı Tümgeneral Naci Beştepe'nin, 29 Ekim resepsiyonunu türbanlılar yüzünden terketmesinin dinci basın tarafından farklı yansıtılmasından sorumlu tutarak mektup gönderdiği Samsun Valisi Hasan Basri Güzeloğlu ile konuşmaması dikkat çekti.

Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nde de Atatürk anıtı önünde saygı duruşunda bulunuldu. Fakülte önündeki `Dinen dahi müstakil (bağımsız) olmak mecburiyetindeyiz' yazılı anıtın önünde toplanan İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Osman Zümrüt, öğretim üyeleri ve öğrenciler, saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı'nı okudu.

Haberin Devamı