Gazete Vatan Logo

Samsun'da flört etmek yasak

Türkiye zinayı tartışırken, Samsun'da flört yasaklandı. Samsun Belediyesi'nin 9 kişilik motorize ahlak zabıtası deniz kenarında el ele tutuşan sevgililere müdahale ediyor!

Zina suç olsun tarışmalarının alevi sönmeden Türkiye flört yasağıyla tanıştı. Samsun Büyükşehir Belediyesi'nin 9 kişilik motorize zabıta ekibi, deniz kenarında buluşup birbirlerine sarılarak sohbet eden sevgilileri 'uygun' şekilde davranmaları için uyarıyor. Görevliler, Doğu Park'ta çimenlere uzanan veya ağaç altında sohbet edenleri de 'yanlış anlaşılabilirsiniz' diyerek, bankta oturmalarını istiyor.

Utanıp kaçıyorlar
Denize paralel 8 kilometrelik Sahil Yolu'nda devriye gezen motorize ekipler, bankta oturup birbirlerine sarılan, ellerini birbirinin omuzlarına atan sevgilileri görünce hemen yanlarına gidip, çevredeki insanların rahatsız olduğunu söyleyerek, 'düzgün şekilde(!)' oturmalarını istiyor. Kayalıklar üzerinde birbirleriyle sohbet edenleri de 'Burada durmak tehlikeli' diyerek bulundukları yerden ayrılmalarını ve banklarda oturmaları yönünde uyarıyor. Motorize ekipler, Doğu Park'ta çimenlere uzanan veya ağaç altlarında oturup sohbet eden sevgilileri de aynı gerekçe ile uzaklaştırıyor. Uyarı alan genç çiftler utanıp bulundukları yeri terk ediyor. Ekiplerin hedefi sadece sevgililer değil. Lise kıyafetiyle sahilde gezmek de suç. Zabıta bu gençleri evinize gidip ders çalışın diye uyarıyor.

Tehdit de var
Zabıta Güvenlik Amiri Arif Yalçın Kaya, bazen gençlerin tepkisiyle karşılaştıklarını, ancak bu uygulamayı onların iyiliği için yaptıklarını söylüyor: "Bir anne-baba okuldan çıktıktan sonra çocuğunun evine gelmesini ister. Aileler, 12-13 yaşındaki bu çocukların, kendisinden 5-10 yaş büyüklerle gezmesini istemez. Biz bir eksikliği kapattığımıza inanıyoruz. Bunda yanlış bir şey yok."

Zabıta Başkomiseri Cemil Taflan da okuldan kaçan kız öğrencilerin, erkek arkadaşlarıyla dolaşmasını engellediklerini anlatıyor: "Biz çocukların önce okula gitmelerini sağlıyoruz. Düzgün şekilde oturmalarını, okul kıyafetiyle sahilde dolaşmamalarını istiyoruz. Onları, Ailelerinize şikayet ederiz, telefonla bildiririz' diyerek uzaklaştırıyoruz..." Samsun Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Kenan Şara da durumda bir tuhaflık görmüyor: "Zabıta, uygunsuz davranışlarda bulunanları uyarıyor. Kamu ahlakına uygun olmayan, içki içen, insanları rahatsız edenleri ikaz ediyorlar hepsi bu..."

Samsunlular ne diyor?
Çağdışı, hukukdışı bir uygulama
Samsun Baro Başkanı Ersoy Üstay: Zabıta ancak TCK'da ahlaka aykırı olarak görülen durumlarda müdahale edebilir. Ya da etrafa zarar sözkonusuysa... Bir kız ile erkek bankta yanyana oturuyor diye, erkek kızın omzuna elini atıyor diye kimse kimseye müdahale edemez. AB'ye girme yolunda olduğumuz şu günlerde böyle tuhaf uygulamalara anlam veremiyorum. Yanlış, çağdışı, hukuk dışı bir uygulama...

Başkan AKP'ye geçince değişti
CHP Samsun Milletvekili İlyas Sezai Önder: Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz ANAP'tan AKP'ye geçince acaba anlayışı mı değişti? Türkiye'nin gündemini gereksiz yere zina tartışmaları işgal ediyor. Acaba ondan esinlenerek mi bunları yapıyorlar? Hiç de çağdaş değil. Gençlerin yanyana oturmasında, gezip konuşmasında ne kötülük var? Böyle gerikafalılık olur mu? Zabıtaya böyle görev verilir mi!

Haberin Devamı