Gazete Vatan Logo

Samsun da `Alo 169' hizmeti yaygınlaştırılacak

Samsun PTT Başmüdürlüğü'nce yeni hizmete sokulan kapıdan kapıya teslim hizmeti olan `Alo 169' hattını 2007 yılında yaygınlaştırmayı hedefliyor

PTT'nin, bu servis sayesinde mektup veya koliler adresten teslim alınıp, aynı il içerisinde alıcılarına 4 saatte teslim edildiğini belirten PTT Başmüdürü İsmail Çizikci, "Samsun'da henüz yeni bir uygulama olduğu için bir çok vatandaşımız böyle bir hattın var olduğunu bilmiyor" dedi.

PTT, kapıdan kapıya teslim hizmeti olan `Alo 169' hattı hizmetini, daha önce Ankara, İzmir, İstanbul'da verirken, 2004 yılında Kocaeli, Konya ve Bursa illerinin de dahil edilmesiyle 6 ilde yaygınlaştırdı. Ayrıca bu hizmet kapsamında tebligat kabul hizmeti de verilmeye başlandı. 26 Nisan 2006 tarihi itibariyle de toplam 26 ilde vatandaşlara bu hizmeti sunmaya başlayan PTT'nin, bu servis sayesinde mektup veya koli olarak verilen her gönderi adresten teslim alınıp, aynı il içerisinde alıcılarına 4 saatte teslim edildiğini belirten PTT Başmüdürü İsmail Çizikci, "Alo 169 ile telefonla veya alopost.ptt.gov.tr adresinden internet üzerinden sipariş verilebilir. Samsun'da 6 aracımızla Alo 169 hattına hizmet veriyoruz. Gidecek olan koli veya mektupları gün içerisinde ulaştırıyoruz. 25 vilayete de 24 saat içerisinde ulaştırabiliyoruz. Bu hizmet Samsun'da çok yeni olduğu için bir çok vatandaşımız böyle bir hattın varlığından habersiz. Bu yıl Alo 169 hizmetini daha da yaygınlaştıracağız" dedi.

PTT, BİLGİSAYAR BAĞIŞLADI
Bu arada PTT Genel Müdürlüğü, Samsun Valiliği'ne 100 bilgisayar hibe etti. Bugün PTT Başmüdürlüğü'nde düzenlenen törenle Başmüdür İsmail Çizikci tarafından bilgisayarlar Vali Hasan Basri Güzeloğlu'na verildi. Vali Güzeloğlu da bilgisayarları, köy muhtarlarına teslim etti. Muhtarlar Derneği Başkanı Hasan Tütüncü ve köy muhtarlarının da bulunduğu törende, bilgisayarlar köy muhtarlıklarında kullanılmak üzere muhtarlara verildi. Vali Hasan Basri Güzeloğlu, bu bilgisayarlarla muhtarların daha kaliteli ve daha iyi hizmetler vereceğine inandığını söyledi.

Haberin Devamı