Gazete Vatan Logo
Magazin Şampiyonluk beklentim sıfırdı!

Şampiyonluk beklentim sıfırdı!

O Ses İsrail’deki yarışmada Türkçe ‘Haydi Söyle’ ile şampiyon olan Türk asıllı İsrail vatandaşı Sapir Saban, VATAN’a konuştu. Yaptığı açıklamada, “Bir yıl önce, bir sürü endişe ile katıldığım bu yarışmaya sıfır güven ve sıfır beklenti ile başladım. Sonuç için çok mutluyum” dedi.

Şampiyonluk beklentim sıfırdı!

O Ses Türkiye’nin İsrail’deki formatı olan ‘Voice 2017’ yarışmasını Türk asıllı İsrail vatandaşı Sapir Saban (Şaban) kazandı. İbrahim Tatlıses tarafından 1994 yılında yazılan ‘Haydi Söyle’ şarkısını Türkçe seslendirip, yarışmanın galibi olan Saban, Türkiye’nin de gündemine oturdu.

İbo hayranı

VATAN’ın ulaştığı 22 yaşındaki Sapir Sapan, yarışmada en büyük desteği kendisi gibi Türk asıllı olan jüri üyesi Slomi Shabat’tan aldığını söyleyerek şöyle konuştu: “Bir yıl önce, bu yarışmaya bir sürü endişe ile sıfır güven ve sıfır beklentiyle katıldım. Şarkı söyledikçe güçlendim. Final bölümünde ‘Haydi Söyle’ şarkısını seslendirdiğim için Türkiye’de gündem oldum ama önceki bölümlerde de İbrahim Tatlıses’in bir başka şarkısı olan ‘Bebeğim’ şarkısını Slomi Shabat ile seslendirdim. Dedelerim Türk kökenli Sefarad Yahudilerinden olduğu için Türkiye ile bağım hiç kopmadı. En sevdiğim müzisyenlerden İbrahim Tatlıses’in eserlerini seslendirdim. Yarışmayı da kazandım, çok mutluyum. Destek veren herkese teşekkür ederim.”

Haberin Devamı

‘Göğsüm kabardı’

İbrahim Tatlıses, Saban’ın kendi şarkısını seslendirdiğini duyunca çok mutlu oldu. İmparator, Instagram’dan “Ben hep demiyor muyum beni İsrailliler çok severler diye... Göğsüm kabardı şarkılar sayesinde... Türkçemizi öğreniyorlar bu da benim için büyük bir şereftir. Kızımızı tebrik ediyorum, Aferim çok da güzel yorumlamış” yorumunu paylaştı.

Sefarad, Aşkenaz olmayan tüm Yahudilere verilen bir isim. Bugün Türkiye’de yaşayan 25 bin Yahudi’nin yaklaşık %96’sını oluşturan Sefaradlar’ın sayısı 24 bin civarında, yüzde 4’ü oluşturan Aşkenaz Museviler’in sayısı ise bin civarında.