Gazete Vatan Logo
Trabzonspor Skandala ağır fatura!

Skandala ağır fatura!

Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu, Gaziantepspor maçında yaşanan olaylar nedeniyle, Trabzonspor'a verilen cezaları açıkladı.

Skandala ağır fatura!

TFF Başkanvekili İbrahim Usta’ya 1.5 yıl, başkan Hacıosmanoğlu’na 280 gün hak mahrumiyeti, bordo-mavili kulübe ise 2 maç seyircisiz oynama cezası verildi

Sportif direktör Hurma’ya 21 gün, diğer 8 yönetici için de 410 günden 1 yıla kadar hak mahrumiyeti kararı çıktı. Para cezalarının toplamı ise 2 milyon 45 bin TL

TRABZON-G.Antep maçının ardından yaşananlar Türk futbol tarihine kara bir leke olarak geçerken Türkiye Futbol Federasyonu Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu, olaya karışan isimlerle ilgili verdiği cezaları açıkladı. Buna göre maçın ardından TFF Başkan Vekili İbrahim Usta’nın hakem soyunma odası koridorlarındaki sportmenliğe aykırı hareketi ve hakaretleri nedeniyle 1 yıl 6 ay hak mahrumiyeti aldığı belirtildi. Kararın oy çokluğuyla alındığı ifade edildi.
6 YÖNETİCİYE 1’ER YIL
PFDK, bordo-mavili kulübün başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu’nun hakem soyunma odası koridorlarındaki sportmenliğe aykırı harekete iştiraki, sportmenliğe aykırı açıklamaları ve müsabaka hakemini tehdidi nedeniyle 280 gün hak mahrumiyetine ve 150 bin lira para cezasına çarptırırken Trabzonspor’a ise kendi sahasında 2 maç seyircisiz oynama ve 60 bin lira para cezası uyguladı.
KURUL ayrıca sportif direktör Süleyman Hurma’yı maçın hakemi Çağatay Şahan’a yönelik sportmenliğe aykırı hareketi nedeniyle 21 gün hak mahrumiyeti ile 25 bin lira para cezasına çarptırdı. Yöneticilerden ise Yakup Aslan ve Ali Uzunay’a 410 gün, Köksal Güney, Ömer Demir, Seyfettin Tayfun, Mehmet Terzi, Ali Kemal Başaran ve Onur İncehasan’a 1’er yıl hak mahrumiyeti verildi. Fırtına’nın başkanı, yöneticileri ve sportif direktörüne verilen para cezalarının toplamı ise 2 milyon 45 bin TL’yi buldu.

Haberin Devamı

İşte tüm cezalar...

"Türkiye Futbol Federasyonu yönetim kurulu üyesi ve başkanvekili İBRAHİM USTA’nın, hakem soyunma odası koridorlarındaki sportmenliğe aykırı hareketi ve hakaretleri nedeniyle takdiren 1 YIL 6 AY HAK MAHRUMİYETİ CEZASI ile cezalandırılmasına, (oyçokluğu)

2- TRABZONSPOR A.Ş.’nin, 28.10.2015 tarihinde oynanan TRABZONSPOR A.Ş. – GAZİANTEPSPOR Spor Toto Süper Lig Hasan Doğan Sezonu müsabakasında, taraftarlarının ve mensuplarının neden olduğu saha olayları nedeniyle takdiren 2 RESMİ MÜSABAKAYI KENDİ SAHASINDA SEYİRCİSİZ OYNAMA CEZASI ile cezalandırılmasına,

Haberin Devamı

Aynı müsabakada TRABZONSPOR A.Ş.’nin, özel güvenlik görevlisinin görevini yerine getirmemesi suretiyle talimatlara aykırılık nedeniyle takdiren 30.000.-TL PARA CEZASI ile cezalandırılmasına,

Aynı müsabakada TRABZONSPOR A.Ş.’nin, akredite alanlarda akredite edilmeyen kişilerin yer alması suretiyle talimatlara aykırılık nedeniyle takdiren 30.000.-TL PARA CEZASI ile cezalandırılmasına,

Aynı müsabakada TRABZONSPOR A.Ş. Kulübü Başkanı İBRAHİM ETHEM HACIOSMANOĞLU’nun, hakem soyunma odası koridorlarındaki sportmenliğe aykırı harekete iştiraki, sportmenliğe aykırı açıklamaları ve müsabaka hakemini tehdidi nedeniyle takdiren 280 GÜN HAK MAHRUMİYETİ ve 150.000.-TL PARA CEZASI ile cezalandırılmasına, (oyçokluğu)

Aynı müsabakada TRABZONSPOR A.Ş. idarecisi YAKUP ASLAN’ın, hakem soyunma odası koridorlarındaki sportmenliğe aykırı hareketi ve sportmenliğe aykırı açıklamaları nedeniyle takdiren 410 GÜN HAK MAHRUMİYETİ ve 230.000.-TL PARA CEZASI ile cezalandırılmasına, (oyçokluğu)

Haberin Devamı

Aynı müsabakada TRABZONSPOR A.Ş. idarecisi KÖKSAL GÜNEY’in, hakem soyunma odası koridorlarındaki sportmenliğe aykırı hareketi nedeniyle takdiren 1 YIL HAK MAHRUMİYETİ ve 200.000.-TL PARA CEZASI ile cezalandırılmasına, (oyçokluğu)

Aynı müsabakada TRABZONSPOR A.Ş. idarecisi ÖMER DEMİR’in, hakem soyunma odası koridorlarındaki sportmenliğe aykırı hareketi nedeniyle takdiren 1 YIL HAK MAHRUMİYETİ ve 200.000.-TL PARA CEZASI ile cezalandırılmasına, (oyçokluğu)

Aynı müsabakada TRABZONSPOR A.Ş. İdarecisi ALİ KEMAL BAŞARAN’ın, hakem soyunma odası koridorlarındaki sportmenliğe aykırı hareketi ve akredite edilmediği alanda yer almasından dolayı talimatlara aykırı hareketi nedeniyle takdiren 1 YIL HAK MAHRUMİYETİ ve 230.000.-TL PARA CEZASI ile cezalandırılmasına, (oyçokluğu)

Haberin Devamı

Aynı müsabakada TRABZONSPOR A.Ş. idarecisi ALİ UZUNAY’ın, hakem soyunma odası koridorlarındaki sportmenliğe aykırı hareketi, sportmenliğe aykırı açıklamaları ve akredite edilmediği alanda yer almasından dolayı talimatlara aykırı hareketi nedeniyle takdiren 410 GÜN HAK MAHRUMİYETİ ve 260.000.-TL PARA CEZASI ile cezalandırılmasına, (oyçokluğu)

Aynı müsabakada TRABZONSPOR A.Ş. idarecisi ONUR İNCEHASAN’ın, hakem soyunma odası koridorlarındaki sportmenliğe aykırı hareketi ve akredite edilmediği alanda yer almasından dolayı talimatlara aykırı hareketi nedeniyle takdiren 1 YIL HAK MAHRUMİYETİ ve 230.000.-TL PARA CEZASI ile cezalandırılmasına, (oyçokluğu)

Aynı müsabakada TRABZONSPOR A.Ş. idarecisi SEYFETTİN TAYFUN KAHYAOĞLU’nun, hakem soyunma odası koridorlarındaki sportmenliğe aykırı hareketi ve akredite edilmediği alanda yer almasından dolayı talimatlara aykırı hareketi nedeniyle takdiren 1 YIL HAK MAHRUMİYETİ ve 230.000.-TL PARA CEZASI ile cezalandırılmasına, (oyçokluğu)

Aynı müsabakada TRABZONSPOR A.Ş. idarecisi MEHMET TERZİ’nin, hakem soyunma odası koridorlarındaki sportmenliğe aykırı hareketi ve akredite edilmediği alanda yer almasından dolayı talimatlara aykırı hareketi nedeniyle takdiren 1 YIL HAK MAHRUMİYETİ ve 230.000.-TL PARA CEZASI ile cezalandırılmasına, (oyçokluğu)

Aynı müsabakada TRABZONSPOR A.Ş. idarecisi SÜLEYMAN HURMA’nın, müsabaka hakemine yönelik sportmenliğe aykırı hareketi nedeniyle takdiren 21 GÜN HAK MAHRUMİYETİ ve 25.000.-TL PARA CEZASI ile cezalandırılmasına,

karar verilmiştir"