Gazete Vatan Logo
Futbol Şener’in yaptığı ırçılık!

Şener’in yaptığı ırçılık!

Meireles açıklaması tepkiyle karşılandı

Şener’in yaptığı ırçılık!

Trabzon Başkanı Şener’in Meireles için yaptığı “Dövmeli kişiden her şey beklenir” açıklaması tepkiyle karşılandı:

Ulueren: “Bunu söyleyen kişi öncelikle kendi futbolcularına bakmalı.”

Ayan: “Bir insana verilecek cezayı dövmeyle kantara koymak ayrımcılıktır.”

Çelikler: “Faşist açıklama gülücüklerle değil, ciddi tepkiyle karşılanmalı.”

TRABZON Başkanı Sadri Şener’in G.Saray maçı sonrası F.Bahçeli Meireles’i hedef alan açıklamaları spor dünyasında deprem etkisi yarattı. “Meireles gibi saç şekli olan, dövmeli birinden hakeme her türlü hareketi yapması beklenir. 12 maçlık cezası artmalı. Biz bu tipte bir oyuncu transfer etmeyeceğiz” sözleri sosyal medyada da büyük tepki çekerken, konuyu spor dünyasının önde gelenlerine sorduk.

FUTBOL otoriteleri Şener’in Meireles için kullandığı iddialı sözlerin ayrımcılığa girdiği görüşünde hemfikir olurken, açıklamalarla ilgili yukarıdaki ifadeleri kullandılar.

Sadri Bey Erol Taş’laştı

GEÇEN sezon o dönem F.Bahçe forması giyen Emre Belözoğlu’nun Didier Zokora’ya söylediği söz nedeniyle haklı tepki koyan hatta işi mahkemeye kadar taşıyan Trabzonspor taraftarına düşüyor iş şimdi! Başkanları Sadri Şener’e medeni bir tepki koymalılar. Biz ırkçılığı sadece renk ayrımcılığı olarak görüyoruz. Oysaki ırkçılık temelde ayrımcılıktır.

F.BAHÇELİ Raul Meireles’in cezasına bir kulüp başkanı olarak eleştiri getirebilir,bunun yaratacakları konusunda elbette yorumlarda bulunabilirsiniz! Ancak bir insana verilecek cezayı tartarken saçla, dövmeyle kantara koyarsanız bunun adı en hafif deyimiyle ayrımcılıktır. Kimi görüşe ırkçılığa kadar gider! Başkanlığa geldiğinde Hulusi Kentmen sevencenliğinde bayıldığımız Sadri beyin Erol ‘Taş’laşması ürkütüyor bizi!

Dünyada dava konusu olur

TÜRK basınının bir kısmının çok sevdiği Trabzonspor Başkanı Sadri Şener’in önceki gün oynanan Trabzonspor-G.Saray maçından sonra F.Bahçeli futbolcu Raul Meireles için yaptığı açıklamalar açıkça ırkçılıktır. Yapılan bu faşist açıklamalar gülücüklerle değil, ciddi bir tepkiyle karşılanmalıydı.

DÜNYA çapında dava konusu olabilecek bir durumla karşı karşıyayız şu an. Sayın Sadri Şener’e tek bir tavsiyem olacak buradan: Gecenin ilerleyen saatlerinde televizyonlarda yayınlanan programlara telefonla bağlanmasın.

Trabzon’da da ‘dövmeli’ yıldız var

SADRİ Şener’e katıldığım ve katılmadığım noktalar var. Futbolcuları gençler izliyor. Saçları, kılık kıyafetleriyle örnek olmalılar. Saçının bir yerinin kazıtmış, bir yerini uzatmış futbolcu demeye 1000 şahit isteyen insanlar var. Bunlar kötü örnek oluyorlar. Gençlerimiz bu futbolculara özeniyorlar.

BAŞKAN Sadri Şener’i tek eleştirdiğim nokta ‘Böyle oyuncu transfer etmem ve oynatmam’ demesi. Kendi futbolcularının da ondan aşağı kalır yanı yok.

Bir babanın oğluna laf geçiremediği şu dönemde hangi kulüp başkanı alacağı oyuncuya ‘Git dövmelerini sildir, saçlarını adam gibi kestir’ diyebilir? Bunu Sadri Şener dahil hiçbir kulüp başkanı yapamaz. Sonuç itibariyle bunu söyleyen kişinin öncelikle kendi takımına bakmasını tavsiye ederim. Bu konuda yaptımı bir tek UEFA ve FIFA yaptırabilir.

Trabzon’da 4 dövmeli var!

Sadri başkan “Meireles gibi dövmeli oyuncu almayacağız” dese de takımdaki bazı isimler dövmeleriyle nam salmış durumda

G.SARAY maçı sonrası Meireles’in cezasını Portekizli’nin saç stili ve dövmeleriyle bağdaştıran başkan Sadri Şener, ufak bir detayı gözden kaçırmış olmalı.. Sadri başkanın “Dövmeli futbolcudan her şey beklenir” sözleri gündeme bomba gibi düşerken gözler Trabzonlu futbolculara çevrildi.

KAMUOYUNCA merak edilen ‘Trabzon’da hiç dövmeli futbolcu yok mu?’ sorusunun yanıtı oldukça dikkat çekici.. Alanzinho, Sapara, Emerson ve Zokora’nın vücutları dövmeyle kaplı. Üstelik basketbol takımındaki bazı basketçilerin vücutlarının çeşitli bölgelerinde bu tip motiflere rastlamak mümkün.

Haberin Devamı