Gazete Vatan Logo
Galatasaray Semih Kaya, GQ Türkiye'ye konuştu

Semih Kaya, GQ Türkiye'ye konuştu

Galatasaray'ın genç savunmacısı Semih Kaya, GQ Türkiye'nin son sayısına özel açıklamalarda bulundu. Semih, beyaz tişört takıntısı olduğunu söyledi.

Semih Kaya, GQ Türkiye'ye konuştu

Galatasaray'ın takımın genç futbolcusu Semih Kaya, GQ Türkiye'ye pozlar verdi. Milli futbolcu ayrıca özel açıklamalarda da bulundu. İşte Semih Kaya'nın o açıklamaları:

"Dedem beni destekledi"

Spor senin için neredeyse bir aile geleneği. Baban da bir dönem kalecilik yapmış. Böyle bir ailede yetişmek, seni nasıl etkiledi büyürken?

"Olumlu etkilediğini düşünüyorum. Futbol özellikle ülkemizde çok özel, önemli bir noktada. Ailemizde, babam, dedem ve ağabeylerim, futbola çok meraklılar. Babam profesyonel seviyeye tam yükselecekken dedem ona engel olmuş. Dedem kendi oğluna böyle bir engel koymanın pişmanlığıyla beni hep destekledi. Bu yüzden rahatlıkla söyleyebilirim ki sadece futbol değil, sporla fazlasıyla iç içe olan bu ailenin bir ferdi olmak hepimizi olumlu yönde etkiledi. Nişanlım da basketbolcu; sporun hayatımızın merkezinde olması hem aileden gelen, hem de ileride ailemizde olacak bir gelenek..."

"Futbolu tercih ettiğim için mutluyum"

Çocukken atletizmle de uğraşmışsın. Sporun bu dalı ve futbol arasında senin gözlemlediğin değişiklikler neler?

Haberin Devamı

"Aslında ikisi de bir açıdan takım oyunu, ama futbol gerçekten çok farklı. Karakterimi düşündüğümde, bu yolu tercih ettiğim için mutluyum. Atletizm bana farklı taraflarıyla zor geliyordu; sonunda hareket rutininin düz ve tek katmanlı olduğunu hissediyordum. Oysa futbolda bir taraftan koşarken, bir taraftan rakibi markaja alman, bir taraftan topla oynaman bir taraftan sahayı çok yakından izlemen gerek. Sanırım aynı anda bu kadar fazla şeyle uğraşıyor olmak bana cazip geliyor."

Profesyonel bir sporcu olmak günlük stilini nasıl etkiliyor?

"Sporcu olduğum için gardırobumun büyük bir kısmını, Nike'ın başı çektiği spor giyim parçaları oluşturuyor. Ancak nişanlımla tanıştıktan sonra, bu işi biraz o devraldı diyebilirim."

Antrenmanlar, deplasman derken yüksek tempoda bir hayat yaşıyorsun. Peki kıyafetlerin bu hıza ayak uydurabiliyor mu?

"Tabii ki! Bu parçalar gerçekten benim için oldukça önemli bir yerde duruyor çünkü bir sporcu olarak konfor, ilk düşünülmesi gereken ayrıntı. Tabii arada sırada daha klasik olmayı da seviyorum; hem spor hem klasik stili birleştirmek benim için ideal formül."

Haberin Devamı

Gardırobunda en fazla ne var?

"Beyaz tişört. Gardırobumda elli tane tişört varsa otuzu beyazdır. Böyle bir takıntım var sanırım."