Gazete Vatan Logo
Futbol Saldırın durmadan

Saldırın durmadan

Bugünkü Trabzon-Beşiktaş maçında iki takımın da parolası aynı. VATAN YAZARLARI DERBİYİ YORUMLUYOR

Seyircisiz mücadelede Ertuğrul Sağlam, Burak-Delgado ve Nobre ile, Ziya Doğan ise Yattara, Ceyhun, Gökdeniz ve Umut’la saldıracak. Kaybeden ise önemli yara alacak.

Beşiktaş'ı ağırlayacak olan Trabzonspor’da parola saldırı üzerine kurulu Bordo-mavili takımla Beşiktaş’a karşı 4’te 4 yapan teknik direktör Ziya Doğan da Sağlam gibi hücum hattına ağırlık veriyor. Beşiktaş’a karşı hücuma dönük futbolculardan kurulu bir kadroyla çıkmaya hazırlanan ve “Bizim için Anadolu takımı ile yaptığımız maçtan farklı bir maç değil” diyen Ziya Doğan ise milli takımdan dönen Gökdeniz’in dışında Ceyhun’dan da karşılaşmanın yükünü üstlenmelerini istedi. Beşiktaş’ı kanatlardan vurmak isteyen Ziya Doğan, bu nedenle Yattara ve Gökdeniz’den bol orta yapmalarını, kaleyi gördükleri anda şut atmalarını talep etti.

DELGADO’YA ÖNLEM ALINACAK

Umut'tan da bitirici vuruşlarda daha etkili olmasını isteyen ve uyarılarda bulunan Ziya Doğan, orta sahada ise Hüseyin ve Ayman’a da rakibe oyun kurma fırsatı vermemelerini söyledi. Doğan, Beşiktaş’ın etkili ismi Delgado’ya karşı da özel önlem alacağı öğrenildi. Sol kanatta son haftaların formda oyuncusu Tello’ya özel önlem almayı düşünen teknik direktör Doğan’ın Serkan Balcı’yı savunmanın sağına çekebileceği belirtildi. Antrenmanlardaki performanslarıyla göz dolduran Ferhat ve Jabi’in ise sağ kanatta Doğan’ı karar vermekte zorladığı öğrenildi.

‘TARAFTARIN KALBİ BİZİMLE’

5 maç seyircisiz oynama cezası alan ve 4. maçına çıkacak olan Trabzonspor’da Asbaşkan Haşim Sayitoğlu, karşılaşmayı her ne koşulda olursa olsun kazanmaları gerektiğini söyledi. Beşiktaş maçının kendileri için çok önemli olduğunu anlatan Sayitoğlu “Kazanmak zorundayız. Ancak kaybedince de dünyanın sonu gelmiyor. Yine de biz 3 puandan başka bir şey düşünmek istemiyoruz” dedi.

Turkcell Süper Lig’de Trabzonspor’a konuk olacak Beşiktaş’ta teknik direktör imha planını hazırladı. Devler Ligi’nde hayal kırıklığı yaşayan ve çarşamba günü Liverpool ile oynanacak kader sınavı öncesi moral arayan Kartal’da teknik direktör Ertuğrul Sağlam parolasını “Hücum” olarak belirledi. Daha önceki maçlarda takımın pozisyona girememesi nedeniyle ağır eleştiriler alan Sağlam yardımcıları Mutlu Topçu ve Birol Berkmen ile toplantı yaparak galibiyet formülünü çıkardı. Sağlam, Trabzon ile deplasmanda oynamasına karşın sahaya hücum ağırlık olarak 4-3-3 düzeni ile çıkacak.

YILDIZLARA KARŞI ÖNLEM

Bordo-Mavili takımı yenip zirvedeki yerini sağlamlaştırmak isteyen Sağlam, ileri üçlüyü Burak Delgado Nobre’den oluşturacak. Delgado ise geriye dönük oynayacak; ilerde ise Nobre-Burak ikilisi son noktayı koyacak. Özellikle bu maçta Burak’a çok iş düşeceğini düşünen genç teknik adam, hızlı hücuma çıkan Trabzonspor’un savunmada gedikler vereceğini düşünerek topla süratli çıkan bu futbolcusuyla işi bitirecek. Sağlam, futbolcularını Yattara, Umut, Gökdeniz ve Ceyhun konusunda uyarırken Higuain’i ise rakibin yorulmasının ardından ikinci yarıda oyuna almayı planladığı belirtildi.

BOBO KARARI SAĞLAM’IN

Kaleyi Rüştü’ye teslim edecek olan Ertuğrul hocanın sakatlıktan yeni kurtulan Ricardinho’yu ise riske etmeyip Liverpool maçına saklayacağı belirtiliyor. Aynı şekilde Bobo’nun da durumunun düzeldiği ve şans verilmesi halinde Trabzon’a karşı oynayabileceği belirtiliyor. Sakatlığı süren İbrahim Akın, Serdar Özkan ve milli takımda sakatlanan kaleci Hakan ise kadroda bulunmuyor.

Haberin Devamı