Gazete Vatan Logo
Futbol Kuralar çekiliyor!

Kuralar çekiliyor!

İşte Beşiktaş, F.Bahçe ve G.Saray’ın muhtemel rakipleri

BEŞİKTAŞ

D EVLER Ligi’ne direkt katılan Beşiktaş’ın gruptaki 3 rakibi bugün belli oluyor. Süper Kupa finali nedeniyle Monaco’da yapılacak ve saat 19.00’da başlayacak kura çekiminde Kartal, 3. torbada yer alacak. 32 takımın 8’erli 4’e ayrılacağı kurada Kartal, 1., 2. ve 4. torbadan birer takımla eşleşecek. 15-16 Eylül’de ilk maçını oynayacak olan Beşiktaş, grupta ilk 2’e girerse 2. tura çıkarken 3. olursa Avrupa Ligi’ne 2. turdan (Son 32) itibaren devam edecek.

PEKİ kurada Beşiktaş’ı kimler bekliyor? 1. torba adeta ‘köpekbalıkları’ ile dolu.. Son şampiyon Barcelona ile Sevilla’nın yanı sıra 4 İngiliz (Liverpool, Chelsea, M.United, Arsenal) bir Alman (B.Münih), bir İtalyan (Milan) var. Bu rakipler arasında sezona kötü başlayan B.Münih ile Sevilla en formsuz takımlar olarak görülebilir.

2. TORBA çok ilginç... Hem güçlü, hem de Beşiktaş’ın dişine göre takımların bulundu bu torbada Inter, Real Madrid, O.Lyon, Juventus azılı rakipler. Ancak AZ Alkmaar ile Arthur Zico yönetiminde CSKA Moskova, Beşiktaş’ın diş geçirebileceği rakipler...

SON torbada ise tek tehlike var. O da iki Boşnak Misimoviç ve Dzeko’nun da forma giydiği Almanya şampiyonu Wolsburg.. Gökdeniz’in takımı Kazan da Beşiktaş’ın muhtemel rakipleri arasında. Diğerleri çıtır çerez.. Bu durum ise en azından grup 3.’sü olup Avrupa Ligi’ne devam etmek için büyük avantaj..

BU arada Kartal, Devler Ligi’ne kalarak 7.1 milyon Euro almıştı. Havuz ve başarı gelirleri ile birlikte en az 18 milyon Euro almak mümkün..

FENERBAHÇE

S ION’U elemesi halinde F.Bahçe, yarın Monaco’da 14.00’te çekilecek Avrupa Ligi grup kuralarına G.Saray ile birlikte 2. torbadan girecek. 12’şer takımlı 4 torbadan 3 rakip çekecek olan sarı-lacivertliler grup sistemiyle (4’er takımlı 12 grup) oynanacak Avrupa Ligi’nde grubunda son 32’ye kalmak için ilk 2’ye girmek zorunda. Bu da oldukça mümkün gözüküyor.

1. TORBADA W.Bremen, Villarreal, Roma, PSV; Shakhtar, Hamburg, Benfica, Valencia gibi rakipler güçlü ancak yenilmeyecek takımlar değil. 3. torbadan Aston Villa, A.Bilbao dışında Fener’i zorlayacak rakip yok gibi. İki Çek Sparta ve Slavia Prag, Hertha Berlin, Partizan, Metalist Fener’in ayarında değiller.

SON torbanın ise tek ilginç takımı var... O da İngiliz Fulham. Avrupa kupalarına fazla önem vermeyen İngiliz ekibi geçen sezon Premier Lig’i 7. sırada tamamlamıştı... Fulham’ın sahibi bilindiği gibi Mısırlı işadamı Dodi El Fayed...

GALATASARAY

HOLLANDALI Frank Rijkaard yönetiminde Avrupa’da da fırtına gibi esen G.Saray, ilk maçta 5-0 yendiği Levadia’yı bugün elerse (!) yarınki Avrupa Ligi kurasına 2. torbadan girecek. 33.445 puanı olan Cimbom, 1., 3. ve 4. torbadan birer rakiple eşleşecek. 17 Eylül’de başlayacak 6 maçlık Avrupa Ligi gruplar maratonunda Cimbom da tıpkı F.Bahçe gibi ilk 2’ye girerse 2. tura çıkacak.

ASLAN için 1. torbadan geçen yıl yendiği Benfica, Lucescu’nun takımı Shakhtar, daha önce eşleştiği Roma, PSV, Fatih Tekke’nin takımı Zenit ilginç rakipler olabilir. Bu torbadan kim gelirse gelsin G.Saray’ı durduracak güçte değil.. 3. torbadan Hertha’yı Aslan geçen sezon 1-0 yenmişti. Play-off turunda bugün oynanacak maçlara göre bu torbada oynamalar olabilir. Örneğin Hertha Brondby’ye, D.Bükreş Liberec’e, AEK Vaslui’ye, Aston Villa Rapid Wien’e bugün elenebilir. Bu da Aslan’ın işini daha da kolaylaştırır.

NOT: GS ve FB, Avrupa Ligi’ne kalırsa 1 milyon Euro kazanacak. Gruplarda galibiyete 140, beraberliğe 70 bin Euro var. Gruptan çıkmak 200 bin Euro..

Haberin Devamı