Gazete Vatan Logo
İddaa Dev finali Abdulkadir Bitigen yönetecek

Dev finali Abdulkadir Bitigen yönetecek

2023 Süper Kupa’da Galatasaray ile Fenerbahçe kozlarını paylaşacak. Dev finali hakem Abdulkadir Bitigen yönetecek.

Dev finali Abdulkadir Bitigen yönetecek

2023 Süper Kupa’da 2022 – 2023 sezonu Süper Lig şampiyonu Galatasaray ile 2022 – 2023 sezonu Türkiye Kupası şampiyonu Fenerbahçe karşı karşıya gelecek. Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’da bulunan Al-Awwal Park’ta oynanacak dev maçı hakem Abdulkadir Bitigen yönetecek. 40 yaşındaki Abdulkadir Bitigen, bu sezon 8 Süper Lig, 1 UEFA Şampiyonlar Ligi Elemesi, 1 Avrupa Konferans Ligi grup karşılaşması ve 1 UEFA Avrupa Konferans Ligi Elemesi maçında düdük çaldı. Bu sezon Galatasaray’ın İstanbulspor’u 1-0, Adana Demirspor’u ise 3-1 yendiği maçları yöneten Bitigen, Fenerbahçe’nin Gaziantep FK’yı 2-1, Pendikspor’u ise 5-0 yendiği karşılaşmaların da düdüğünü çalmıştı.

Maçlarını yönettiği takımlar arasında en yüksek ikinci galibiyet yüzdesi Fenerbahçe’de

Fenerbahçe, Abdulkadir Bitigen yönetiminde 13 karşılaşmaya çıkarken, bu maçlarda 10 galibiyet, 1 beraberlik ve 2 yenilgi aldı ve 2.38 puan ortalaması tutturdu. Fenerbahçe bu karşılaşmalarda 28 sarı kart, 2 kırmızı kart görürken, rakipleri ise 31 sarı kart, 4 kırmızı kart gördü. Bitigen’in bu 13 karşılaşmadaki sarı kart ortalaması 4.53, kırmızı kart ortalaması ise 2.1 olarak dikkat çekti. Ayrıca 10 ve üzeri maçlar baz alındığında 2.64 puan ortalamalı Trabzonspor’un ardından en yüksek ikinci puan ortalaması 13 karşılaşmada 2.38 puanla Fenerbahçe’ye ait.

Haberin Devamı

Kariyerinde en çok maçını yönettiği takım Galatasaray

Galatasaray, Abdulkadir Bitigen’in yönetiminde çıktığı 18 karşılaşmada 11 galibiyet, 3 beraberlik ve 4 yenilgi aldı ve 2.00 puan ortalaması tutturdu. Galatasaray, bu karşılaşmalarda 32 sarı kart, 2 kırmızı kart görürken rakipleri ise 52 sarı kart, 4 kırmızı kart gördü. Bitigen’in bu 18 karşılaşmadaki sarı kart ortalaması 4.66, kırmızı kart ortalaması ise 3 olarak dikkat çekti. Öte yandan Abdulkadir Bitigen’in 18 karşılaşma ile en çok maçını yönettiği takımın Galatasaray olması dikkat çekti.

İkinci kez Galatasaray – Fenerbahçe derbisini yönetecek

Abdulkadir Bitigen, Turkcell Süper Kupa finaliyle beraber kariyerinde ikinci kez Galatasaray – Fenerbahçe derbisinde düdük çalacak. Geçtiğimiz sezon Süper Lig'in 37. haftasında oynanan derbide Galatasaray, evinde konuk ettiği Fenerbahçe’yi 3-0 mağlup etmiş, Abdulkadir Bitigen bu maçla beraber kariyerinde ilk kez Galatasaray – Fenerbahçe maçını yönetmişti. Bitigen, bu karşılaşmada 4 sarı, 1 kırmızı kart göstermişti.

Abdulkadir Bitigen, maç başına 5 sarı kart çıkarıyor!

Haberin Devamı

Abdulkadir Bitigen, kariyeri boyunca ülkemizde 189 maç yönetti. Bu karşılaşmalarda 918 kez sarı kartına başvuran Bitigen, 64 kez de kırmızı kart gösterdi. 40 yaşındaki hakemin sarı kart ortalaması maç başına 4.9, kırmızı kart ortalaması ise 0.3.

Derbiye özel oyunlar Misli’de!

Süper Kupa’yı kazanmak adına zorlu bir mücadeleye çıkacak Galatasaray ile Fenerbahçe arasındaki karşılaşma için “Penaltı olur mu?” ve “Kırmızı kart olur mu?” gibi oyunlara da oynanabiliyor. Maçta penaltı olmasına 2.05 oran verilirken; penaltı olmamasının orası 1.30. Derbide kırmızı kart çıkmasına ise 2.00 oran veriliyor, kırmızı kart olmaz oranı 1.34.

Haberin Devamı

‘Alayına Misli’ diyen yeni üyelere 50 TL hediye!

Türkiye'nin en hızlı büyüyen resmi Bahis platformu Misli, ‘Alayına Misli’ kampanyasına yeni üyelerine 50 TL hediye ederek devam ediyor. Misli’ye üye olan herkes, 50 TL değerinde Misli Puan kazanıyor. Siz de mobil uygulamadan Misli’ye üye olun, kampanyaya katılın ve anında 50 TL kazanın.

Dev finali Abdulkadir Bitigen yönetecek