Gazete Vatan Logo
Galatasaray Galatasaray'a bir kötü haber daha!

Galatasaray'a bir kötü haber daha!

Prof. Dr. Hatice Kocasakal, UEFA'dan 1 yıl men cezası alan Galatasaray'ın önündeki seçenekleri masaya yatırdı.

Galatasaray'a bir kötü haber daha!

Galatasaray Üniversitesi Milletler Özel Hukuku Anabilim Dalı Öğretim Üyesi olan Kocasakal, “CAS başvuru halinde UEFA’nın kurallarına göre değerlendirme yapacak. Mali tablolar, Galatasaray’ın böyle bir savunma yapması için uygun mu? Dışardan izlediğimiz kadarıyla değil” dedi.

"G.SARAY'IN 10 GÜNÜ VAR"

UEFA’nın, Galatasaray’a verdiği 1 yıllık men cezasının ardından en çok merak edilen konu, sarı-kırmızılıların, Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi’ne (CAS) başvurup, başvurmayacağı olmuştu. Konuyla ilgili en bilgili isimlerden olan Galatasaray Üniversitesi Milletler Özel Hukuku Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hatice Kocasakal, Milliyet’e konuştu. “Sportif Uyuşmazlıkların Tahkim Yoluyla Çözümlenmesi ve CAS” adlı bir kitabı da bulunan Kocasakal, Galatasaray’ın karardan (2 Mart) sonra CAS’a başvurmak için önünde 10 günlük süre bulunduğuna dikkat çekti. Kocasakal, “10 gün içinde eğer kulübün arzusu var ise CAS’a gitmesi gerekiyor. Yaparsa karşı tarafın da yani UEFA’nın kendini savunması gerekecek” dedi.

Haberin Devamı

"1 YILLIK CEZA ARTABİLİR"

CAS’a başvurulması halinde 1 yıllık cezanın artması riski de gündemde. Ünlü hukukçu bununla ilgili olarak ise “UEFA kararını vermiş. Bundan daha fazla bir ceza isteyebileceğini tahmin etmiyorum. CAS, UEFA’nın kurallarına göre değerlendirme yapacak. Galatasaray burada aykırı bir durum görüyorsa başvurmakta fayda var. Galatasaray Kulübü mali yapısının uygun olduğunu ve ancak farklı karar çıktığını savunabilir. Mali tablolar, Galatasaray’ın böyle bir savunma yapması için uygun mu? Dışardan izlediğimiz kadarıyla değil” yorumunda bulundu.

Galatasaray’ın önünde bir seçenek daha bulunduğunu da kaydeden Kocasakal, “Galatasaray, sistemi karşısına alabilecek şekilde bir yola başvurabilir. ‘Mali denetim yüzünden sportif ceza verilmemesi gerekir’ yaklaşımıyla yeni tartışmaya zemin hazırlayabilir” diye konuştu.

(Skorer)