Gazete Vatan Logo
Futbol G. Saray’da mor krizi

G. Saray’da mor krizi

G.Saray camiası geçtiğimiz gün görücüye çıkan yeni sezon formalarından memnun kalmadı

İspanyol devi Real Madrid ve Fiorentina’nın formalarını anımsatan mor forma, Cimbom’un asıl renkleri olan sarı ve kırmızı ile bağdaşmadığı için eleştiri yağmuruna tutuldu

G.SARAY’IN önceki gün görücüye çıkan 2009-10 sezonu formaları camiada tartışmalara yol açtı. Adidas firması tarafından hazırlanan yeni formalar beklenen ilgiyi görmezken, sporcuların da beğenisini kazanamadı. Özellikle mor forma içinde sarı ve kırmızı renklerin bulunmaması nedeniyle garipsenirken, ilk tepki futbol ve basket şubesi kaptanlarından geldi.

BİR dönem Barcelona’da görev yapan Frank Rijkaard’ın İspanya’daki ezeli rakibi Real Madrid ve İtalyan kulübü Fiorentina’nın formalarını anımsatan bu mor renkli forma için ilk eleştiriler gecikmezken, G.Saray camiasının önde gelenleri yeni forma hakkında fikirlerini dile getirdiler. Sarı-kırmızılı renklere gönül veren taraftarlar da internet siteleri üzerinden yeni formalar hakkındaki görüşlerini birbiriyle paylaştılar. Çeşitli sitelerde ’En çok hangi formayı beğendiniz?’ başlıklı anketlerde en beğenilen forma kırmızı renkli olanı seçilirken, en az oyu ise mor ve düz beyaz renkteki forma aldı.

GÖKMEN ÖZDEMİR: Kilometre taşı

G.SARAY’IN mor forması kulübün müthiş (!) iletişimcilerinin yeniliklerinden bir tanesi. Tepki çekmesi normal. Çünkü formanın içerisinde ne sarı ne de kırmızı var. Forma daha çok Fiorentina ve Real Madrid’i andırıyor. Kulüp tarihinin önemli kilometre taşlarından bir tanesi ama geriye doğru. Şimdi kendimi taraftar yerine koyup düşünüyorum da takımın en fazla 5 maç giyeceği, G.Saray’ı hatırlatmayan, içinde sarı ve kırmızı bir G.Saray forması alır mıyım bilmiyorum..

BULENT TULUN: Rahatsız etmedi

AVRUPA’DA boy gösteren bazı takımlar bu tip formaları tercih edebiliyorlar. Çünkü UEFA’ya bildirdiğiniz 4 adet forma vardır. Bunlardan bir tanesi de mor olabilir. Bu tip aykırı renklerde formaları spor şirketleri yapıyorlar. Açıkçası bu biraz radikal olmuş. Sonuçta A Milli Takımımız da ‘Cam göbeği’ renginde bir forma giymişti. Bu biraz tartışmalara neden olsa da pek fazla yadırganmamıştı. Bu formanın rengi de beni çok fazla rahatsız etmemişti. Zaten bu formayı sezon içerisinde en fazla 3 veya 4 kere giyecekler.

KANAT ATKAYA: Ucuz ve komik

ADIDAS’IN da, G.Saray’ın da bu kadar ucuz bir promosyon yöntemini kullanmaları, artık komik kaçıyor.. Mor forma üzerinden şimdi okuduğunuz tarzda haberler çıkıyor.. Forma biriktiren birkaç koleksiyonerin dışında kimseye hitap etmeyecek bir ürün taraftara dayatılıyor.. Ne kimse alır, ne kimse giyer diye düşünüyorum.. Frank Rijkaard’la Arda’nın olumsuz tepkileri de son derece yerindeydi.. Hislerime tercüman oldular..

Haberin Devamı