Gazete Vatan Logo
Fenerbahçe Fenerbahçe, Olympiakos'a kaybetti! UEFA ülke puanı sıralaması güncellendi

Fenerbahçe, Olympiakos'a kaybetti! UEFA ülke puanı sıralaması güncellendi

UEFA Şampiyonlar Ligi, UEFA Avrupa Ligi ve UEFA Konferans Ligi'nde çeyrek final maçları heyecanı başladı. Türkiye'den Fenerbahçe'nin sahne aldığı haftada maçların tamamlanmasının ardından UEFA ülke puanı sıralaması güncellendi.

Fenerbahçe, Olympiakos'a kaybetti! UEFA ülke puanı sıralaması güncellendi

Avrupa futbolunun en önemli organizasyonları arasında gösterilen UEFA Şampiyonlar Ligi, UEFA Avrupa Ligi ve UEFA Konferans Ligi'nde çeyrek final ilk maçları heyecanı dün gece sona erdi.

Dev karşılaşmaların oynandığı haftada Türkiye'den Fenerbahçe de sahaya çıktı. Sarı-lacivertliler, Yunanistan temsilcisi Olympiakos'a deplasmanda 3-2'lik skorla mağlup oldu.

UEFA organizasyonlarındaki maçların ardından ülke puanı sıralaması da değişti. İşte UEFA ülke puanı sıralamasındaki son durum ve diğer ayrıntılar...

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde çeyrek final heyecanında 3 İspanyol devinin yanı sıra 2 Alman, 2 İngiliz ve 1 Fransız ekip sahaya çıktı.

Bol gollü maçların oynandığı eşleşmelerde şu skorlar ortaya çıktı:

Arsenal 2-2 Bayern Münih
Real Madrid 3-3 Manchester City
Atletico Madrid 2-1 Borussia Dortmund
Paris Saint Germain 2-3 Barcelona

UEFA Avrupa Ligi arenasında oynanan maçlarda sürpriz sonuçlar yaşandı. Atalanta'nın Liverpool deplasmanındaki 3-0'lık galibiyeti geceye damga vurdu.

İşte UEFA Avrupa Ligi'nde oynanan maçların sonuçları:

Haberin Devamı

Bayer Leverkusen 2-0 West Ham United
Benfica 2-1 Marsilya
Liverpool 0-3 Atalanta
Milan 0-1 Roma

UEFA Konferans Ligi'nde ön plana çıkan eşleşmede Aston Villa, Lille'i 2-1 mağlup etti. Temsilcimiz Fenerbahçe ise Olympiakos deplasmanından 3-2 mağlup ayrıldı.

UEFA Konferans Ligi'nde çeyrek final ilk maçlarında şu skorlar ortaya çıktı:

Olympiakos 3-2 Fenerbahçe
Viktoria Plzen 0-0 Fiorentina
Aston Villa 2-1 Lille
Club Brugge 1-0 PAOK

ÜLKE PUANI SIRALAMASINDA SON DURUM

UEFA'nın en önemli organizasyonları UEFA Şampiyonlar Ligi, UEFA Avrupa Ligi ve UEFA Konferans Ligi'nde çeyrek final ilk maçlarının ardından Türkiye'nin puanı değişmedi.

Portekiz, puanını 56 bin 225'e yükselterek 7'nci sıradaki yerini korudu. Belçika ise 48 bin puana yükselerek 8'inci sırayı sağlama aldı. Türkiye, 38 bin 100 puanla 9'uncu sırada kalmaya devam etti. Çekya ise 36 bin 50 puana yükseldi. 10'uncu Çekya'yı aynı puanla İskoçya takip etti.

UEFA ülke puanı sıralamasında sıralama şu şekilde:

07 - Portekiz: 56 bin 225 puan
08 - Belçika: 48 bin puan
09 - TÜRKİYE: 38 BİN 100 PUAN
10 - Çekya: 36 bin 50 puan
11 - İskoçya: 36 bin 50 puan

Haberin Devamı

Türkiye'nin UEFA ülke puanı sıralamasındaki rakiplerinden Portekiz'in UEFA Avrupa Ligi'nde 1 temsilcisi bulunuyor. Belçika ve Çekya'nın ise 1'er takımı Konferans Ligi'nde yoluna devam ediyor.