Gazete Vatan Logo
Basketbol Bu gurur herkesin

Bu gurur herkesin

FIBA 18 Yaş Altı Avrupa Basketbol Şampiyonası finalinde Sırbistan'ı 85-68 yenen genç milli takımımız, Avrupa şampiyonu oldu! Bu büyük zaferi Serdar Apaydın VATAN'a yorumladı

Bu gurur herkesin

BİZE böyle büyük bir mutluluk yaşatan başta koç Ömer Uğurata olmak üzere, herkese teşekkürler. Genç Milli Takımımız bir finalin nasıl oynanması gerekiyorsa öyle oynadı dün akşam.

SANIRIM bir takımdaki her oyuncunun MVP olmaya aday gösterileceği bir maç daha yoktur. Tüm oyuncular çok üst düzey performans gösterdi. Genel olarak baktığımızda final maçının bir savunma zaferi olduğunu söyleyebiliriz. Koç Ömer Uğurata öyle hazırlamış ki takımı, herkesi saha içinde, oyunun içinde tutarak hazırlanmışlar. Bu, zaferdeki en büyük etken.

TÜM?TAKIM?MVP’YE?ADAY

TURNUVA boyunca oynadığımız tüm karşılaşmalarda öne çıkan isimler oldu ancak bu kez tüm takım mücadelesiyle ön plandaydı. Arzu ve istekleriyle bunu başarıp şampiyon oldular.

ÜMİT Milli Takımımız'dan sonra Genç Milliler de bizi gururlandırdı. Bu oyuncuların yetişmesinde, kendilerini göstermelerinde, bu başarıları kazanmalarında emeği geçen kulüp altyapı antrenörlerini de kutlamalıyız.

ŞİMDİ?SIRA A MİLLİLER'DE

BU başarıda Ömer Uğurata'ya parantez açmak gerekir. Milli takımların her kademesinde büyük emek vererek çalıştı ve çalışıyor. Yine bir şampiyonluk kazandı. Basketbol adına büyük bir hamle yaptık. İnşallah A Milliler de aynı başarıyı Dünya Şampiyonası'nda gösterip bizi gururlandıracaktır.

Haberin Devamı

SON söz olarak, önceki gün hayatını kaybeden Sabah gazetesi foto muhabiri arkadaşımız Erkan Koyuncu'yu da anmak istiyorum. Onun ruhu şad olsun, Allah ailesine sabır versin.