Gazete Vatan Logo
Basketbol Bahçeşehir Koleji, Jonava'yı 40 sayı farkla mağlup etti

Bahçeşehir Koleji, Jonava'yı 40 sayı farkla mağlup etti

FIBA Europe Cup 2. Tur L Grubu 6. ve son maçında lider Bahçeşehir Koleji, konuk ettiği Litvanya temsilcisi Jonava'yı 40 sayı farkla 119-79 mağlup etti.

Bahçeşehir Koleji, Jonava'yı 40 sayı farkla mağlup etti

FIBA Europe Cup’ta grubunu lider bitirerek çeyrek finale yükselen temsilcimiz Bahçeşehir Koleji, L Grubu altıncı ve son maçında Litvanya'nın CBet Jonava takımıyla karşı karşıya geldi. Kırmızı Ejderler, üstün bir oyunla rakibini 119-79  mağlup etti ve grubunu namağlup tamamlayarak çeyrek finale yükseldi. Bahçeşehir Koleji maça Philip Scrubb, Can Maxim Mutaf, Axel Bouteille, Berkay Candan ve Jerry Boutsiele beşiyle başlarken, konuk ekip Jonava Strahinja mivociv, Tauras Jogela, Mike Lewis, Justas Furmanicius ve Edvinas Seskus beşiyle sahaya çıktı.

Maç öncesinde Kahramanmaraş Merkezli 6 Şubat depremlerini anan Bahçeşehir Koleji, "Depreme Hazırlıklı Olmak Hayat Kurtarır” pankartıyla sahaya çıktı. Oyuncuları ve teknik ekibiyle rakip takım CBet Jonava oyuncularına deprem çantası hediye eden Kırmızı Ejderhalar, önümüzdeki muhtemel depremlere karşı tedbirli olma mesajı verdi. Birleşmiş Milletler’in Sürdürülebilir Kalkınma Amaçlarının 11. maddesi olan Sürdürülebilir Şehirler ve Topluluklar konusunun ‘’#SallanmadanHazırlanalım’’ sloganıyla destekçisi olan Bahçeşehir Koleji, Kalkınma Amaçlarının sembollerinin yer aldığı özel bir siyah formayla sahaya çıkarak, Türkiye’deki deprem gerçeğine dikkat çektiler.

Haberin Devamı

Depremde kaybettiklerimizi andıkları, aynı zamanda da çeşitli etkinliklerle depreme karşı taraftarlarını bilinçlendirilen Kırmızı Ejderhalar , SEY Vakfı bursiyeri olan depremzede öğrencileri de bu anlamlı maçta ağırladı.

Karşılaşmanın ilk sayıları Can Maxim Mutaf’ın üçlüğüyle ev sahibi Bahçeşehir Koleji’nden geldi. Jonava adına maçın ilk basketini Mike Lewis kaydetti. Berkay Candan’ın sayısının ardından Can Maxim Mutaf ve Philip Scrubb ile birer üçlük daha bulan Kırmızı Ejderler’e cevap, Tauras Jogela’dan geldi. Philip Scrubb ve Berkay Candan ile üst üste basketler bulan temsilcimiz, farkı açtı. Strahinja Micovic ve Axel Bouteille’in karşılıklı basketlerinin ardından üçlüğü bulan Mike Lewis, Jonava’yı oyunda tutmayı başardı. Berkay Candan ile bir üçlük daha kaydeden Bahçeşehir Koleji, 24-14 öne geçti. Axel Bouteille ve Tyler Cavanaugh ile sayılarına devam eden Kırmızı Ejderler, skoru 28-14’e getirdi. Bahçeşehir Koleji, ilk çeyreği 31-18 önde kapattı. 

Haberin Devamı

İkinci çeyreğin ilk sayıları, Mike Lewis ile konuk ekip Jonava’dan geldi. Egehan Arna’nın turnikesiyle çeyreğin açılışını yapan temsilcimize cevap, Ivan Gandia’dan geldi. Ahmet Safa Yılmaz ile bir basket daha bulan Bahçeşehir Koleji, skoru 35-26’ya getirdi. Jerry Boutsiele ve Philip Scrubb ile üst üste sayılar bulan Kırmızı Ejderler, Kartal Özmızrak’ın da devreye girmesiyle farkı açtı. Berkay Candan’ın üç sayılık basketinin ardından Philip Scrubb ile hızlı hücumu bitiren Bahçeşehir’e cevap Edvinas Seskus’tan geldi. Tauras Jogela ile yayın gerisinden bir isabet daha bulan Jonava, skoru 52-39’a getirdi. Bahçeşehir Koleji, soyunma odasına 56-41’lik üstünlükle girdi. 

İkinci yarının ilk basketi, Jerry Boutsiele ile Bahçeşehir Koleji’nden geldi. Egehan Arna ve Axel Bouteille ile sayılarına devam eden temsilcimiz, Tyler Cavanaugh ile skoru 66-43’e getirdi. Boyalı alanda topla buluşan ve isabeti bulan Jerry Boutsiele, farkı 25 sayıya yükseltti. Axel Bouteille ve Egehan Arna ile birer basket daha bulan Kırmızı Ejderler’e cevap, Mike Lewis’ten geldi. Bu sefer de yayın gerisinden isabeti bulan Axel Bouteille, skoru 75-45’e getirdi ve farkı 30 sayıya yükseltti. Tauras Jogela ile basket faulü bulan Jonava’ya cevap, üçlüğü atan Kartal Özmızrak’tan geldi. Kartal Özmızrak ile bir basket daha bulan Bahçeşehir Koleji, skoru 83-52’ye getirdi. Philip Scrubb ve Strahinja Micovic’in karşılıklı basketleriyle geçilen bölümde Kartal Özmızrak ve Philip Scrubb ile üst üste üçlükler bulan Bahçeşehir Koleji, skoru 93-58’e getirdi ve son çeyreğe bu skorla gidildi.

Haberin Devamı

Son çeyrekte de üstün oyununu sürdüren ve rakibine yaklaşma imkanı vermeyen Bahçeşehir Koleji, karşılaşmayı 119-79 kazandı ve FIBA Europe Cup'ta namağlup bir şekilde çeyrek finale yükseldi. 

Dejan Radonjic: 'Bizim için önemli bir galibiyet'

Öncelikle, Türkiye’de geçtiğimiz sene yaşanan depremde hayatını kaybeden insanları anmak ve bu felaketten etkilenen herkese saygılarımı sunmak istiyorum. Maç hakkında konuşmak gerekirse, oyuncularımı ve ekibimi galibiyetten dolayı tebrik ediyorum. Hedefimiz maçı kazanmaktı ve bunu maçı başından sonuna kadar oyunu kontrol ederek başardık. İkinci yarıda, ilk yarıya göre daha ciddi bir oyun ortaya koyduk. Farklı şeyler denemek ve zorlu bir takvimde oynadığımız için tüm oyuncularımızı işin içine dahil etmek istedik. Bizim için önemli bir galibiyetti. 

Haberin Devamı