Gazete Vatan Logo
Basketbol Bahçeşehir Koleji, Europe Cup'ta ikinci galibiyetini aldı

Bahçeşehir Koleji, Europe Cup'ta ikinci galibiyetini aldı

FIBA Europe Cup D grubu üçüncü maçında Türkiye temsilcisi Bahçeşehir Koleji, Karadağ takımı KK Mornar Bar’a konuk oldu. 71 - 78 Bahçeşehir Koleji galibiyetiyle tamamlanan maçta Kırmızı Ejderhalar FIBA Europe Cup’ta ikinci galibiyetini aldı. Ayrıca Kırmızı Ejderhalar, Türkiye’den gelen taraftar ve Bahçeşehir Koleji yöneticilerinin yoğun tezahüratlarıyla rakibi KK Mornar’a deplasmanı yaşattı.

Bahçeşehir Koleji, Europe Cup'ta ikinci galibiyetini aldı

Bahçeşehir Koleji, Europe Cup D Grubu üçüncü maçında Karadağ temsilcisi Mornar Bar'ı 78-71 mağlup etti.

Ev sahibi takım maça, Marcus Lewis, Milijia Mikovic, Antabia Waller, Dwight Murray, Alex Gavrilovic; misafir takım Bahçeşehir Koleji ise, Tony Taylor, Philp Scrubb, Axel Bouteille, Jerry Boutsielle, Tyler Cavanaugh beşlisiyle başladı.

Hava atışı sonrası maça Bahçeşehir Koleji başladı. İlk hücumdan sayısız dönen Bahçeşehir Kolejine karşılık maçın ilk sayısı Mornar’dan Alex Gavrilovic’ten geldi. Bahçeşehir Kolejinde ilk sayı Tyler Cavanaugh’tan geldi. Birinci periyodun ilk 5 dakikası her iki takım için de sayı anlamında kısır geçti. (5-5) Peş peşe dış yaydan üçlük bulan KK Mornar Bahçeşehir Kolejine mola aldırdı. Birinci periyotun ikinci yarısında her iki takımda vites arttırdı. KK Mornar’ın üçlük çizgisinden bulduğu sayılarla fark açılmaya çalışılırken Bahçeşehir Koleji %50 lik bir yüzdeyle üç sayılık atışlarla cevap verdi ve birinci periyot 28-21 ev sahibi takım KK Mornar önderliğinde bitti.

Haberin Devamı

İkinci yarı KK Mornar başladı. Her iki takımda karşılıklı ilk sayılarını bulduktan sonra Bahçeşehir Koleji KK Mornar’ın dışarıdan sayı bulmasını engellemek için savunmayı arttırdı. İki takımda periyodun ilk dakikalarında sayı anlamında potalardan boş döndü. Tony Taylor’ın bulduğu üçlük ile fark 1 sayıya indi (30-29) İki takımda yakın skordan dolayı savunmayı sertleşirdi. Philip Scrubb’tan gelen 3 sayılık atış KK Mornar’ı molaya götürdü (5.41) (34-32).

Bahçeşehir Kolejinden Hadi Özdemir’in pota altında bulduğu sayısı ile skorda 36-36 eşitlik geldi. İkinci periyodun son 3 dakikası iki takımın potada bulduğu sayılarla berabere gitti ve soyunma odasına 43-41 ev sahibi takım önde girdi.

Üçüncü periyota Bahçeşehir Koleji başladı. Bahçeşehir Kolejini skor olarak öne geçirilen üç sayılık sayı Jerry Boutsiele’den geldi (43-44). Philip Scrubb ve Tyler Cavanaugh peş peşe bulduğu sayılarla 8 dakika 20 saniyede skoru 43-51 getiren Bahçeşehir Kolejini durdurmak için Koç Mihailo Pavicevic molaya gitti. KK Mornar moladan Dwight Murray’ın 3 sayılı sayısı ile dönüş yaptı. Bahçeşehir Kolejinden Axel Bouteille 5 dakika 50. saniyede bulduğu sayı farkı çift hanelere çıkardı (46-56). Üçüncü periyot ikinci yarısında iki takımda savunmada sertliği arttırdı. Bahçeşehir Koleji periyodun 1 dakika 15. saniyesine kadar iki sayılı farkı korudu (50-60). Dwight Murray dışardan bulduğu üçlük ile farkı 5 sayıya indirdi ve koç Sinan Atalay’a mola aldırttı. Üçüncü periyot Bahçeşehir Koleji’nin 55-60 önderliğinde tamamlandı.

Haberin Devamı

Dördüncü periyota KK Mornar başladı. Bahçeşehir Koleji ilk dakikalarda etkili olamadı ve KK Mornar farkı kapadı. Mornar’dan Marko Kovacevic hem ilk sayısını hem de berberliği yakaladığı sayıyı attı (60-60). İki takımında sertliği arttırdığı bu periyotta sayı olarak da kısır geçti. İlk 7 dakikada karşılıklı potalarda 8’er sayı buldu ve skor olarak üstünlük karşılıklı el değiştirdi (68-69). Maçın bitimine 1 dakika 5 saniye kala Tony Taylor’ın pota altı turnikesi ile skor 71-77’e geldi ve KK Mornar’a mola aldırttı. KK Mornar moladan eli boş döndü (71-77). Maç, Bahçeşehir Koleji’nin 71-78 galibiyetiyle sonuçlandı.

Haberin Devamı