Gazete Vatan Logo
Avrupa Şampiyonası 12 Dev Adam Fransa'ya yenildi Eurobasket'e veda etti: 86-87

12 Dev Adam Fransa'ya yenildi Eurobasket'e veda etti: 86-87

A Milli Erkek Basketbol Takımı, FIBA 2022 Avrupa Şampiyonası Son 16 Turu'nda Fransa'ya 87-86 mağlup olarak turnuvaya veda etti.

12 Dev Adam Fransa'ya yenildi Eurobasket'e veda etti: 86-87

A Milli Erkek Basketbol Takımı, FIBA 2022 Avrupa Şampiyonası Son 16 Turu'nda Fransa'ya 87-86 mağlup olarak turnuvaya veda etti.

Arena Berlinde oynanan karşılaşmaya Ay-yıldızlılar Buğrahan Tuncer, Furkan Korkmaz, Cedi Osman, Alperen Şengün ve Sertaç Şanlı beşiyle başladı. Karşılaşmanın ilk yarısını Fransa'nın 43-35 üstünlüğüyle sona erdi. Mücadelenin ikinci yarısında oyun üstünlüğünü ele alan Milli Takım, üstünlüğünü koruyamadı ve mücadele 77-77'lik skorla uzatmalara gitti. Uzatma devresi sonunda Fransa, karşılaşmadan 87-86'lık skorla galip ayrıldı.

Millilerde; Buğrahan Tuncer 22, Furkan Korkmaz 18, Sertaç Şanlı 12 ve Cedi Osman 11 sayıyla mücadeleyi noktaladı. Fransada ise Rudy Gobert 20 sayıyla oynadı.

12 Dev Adam, Fransa ile 50. kez karşılaşıyor
FIBA 2022 Avrupa Şampiyonası son 16 turunda yer alan A Erkek Milli Takımımız, bugün 50. kez Fransa ile karşılaşıyor. Ay-Yıldızlılarımız ile Fransa ilk kez 18 Mayıs 1949 tarihinde Mısır’da organize edilen Avrupa Şampiyonası’nda karşılaştı. Millilerimiz, müsabakadan 47-33 mağlup ayrıldı.

Haberin Devamı

Milliler, 5 Eylül 2010 tarihinde İstanbul’da oynanan Dünya Şampiyonası’nda rakibini 95-77’lik skorla yenme başarısı gösterdi. 12 Dev Adam ile Fransa’nın son buluşması, 5 Ağustos 2019 tarihinde oynanan hazırlık maçında gerçekleşti. Ay-Yıldızlılarımız, Fransa’da oynanan müsabakada rakibini 74-69’luk skorla mağlup etti.

Türkiye ile Fransa arasında daha önce oynanan 49 müsabakadan Ay-yıldızlılarımız 16 kez kazanma başarısı gösterdi.

Larkin ameliyat olacak
İspanya maçının ardından elinde yaşadığı sakatlık nedeniyle kontrol amaçlı İstanbul'a dönen Milli Takım oyun kurucusu Shane Larkin'in ameliyat olacağı açıklandı. Fransa maçında yer alamayacak ABD'li asıllı skorerin elinde 3. ve 4. parmak arasında ciddi bir yırtık söz konusu olduğu bildirildi. Konuyla ilgili konuşan coach Ergin Ataman, "Bana, topu bile tutamadığını söyledi. Karadağ maçında aldığı darbe bunu tetiklemiş. MR’da da belirgin bir yırtık çıkınca operasyon kaçınılmaz oldu. Kendisi de çok oynamak istediğini ama çok ağrısı olduğunu, topu tutamadığını söyledi” dedi.

Haberin Devamı

Ömer Onan: FIBA’nın beceriksizliği
TBF Genel Koordinatörü Ömer Onan, Gürcistan maçı sonrası ve bugünkü Fransa maçı hakkında açıklamalarda bulundu: "FIBA’nın yetkilileri, güvenliğimizi en üst seviyede sağlayacaklarının garantisi verdikten sonra biz devam etme kararını aldık. Orada o anları izleyenler, bu duruma şahit olanlar tarihe not düşsünler. Biz tavrımızın ve söylemlerimiz hâlâ arkasındayız. FIBA ile yazışmalarımızda da bunu belirttik. Ama sadece bizimle alakalı olan durumda değil, FIBA’nın turnuvanın genelinde çok büyük organizasyon eksikleri var. Bir de 16'lı turda olimpiyat finali oynamış Fransa ile maçın oynanacağı ülkede en fazla seyirci veya vatandaşa sahip Türkiye’nin maçını 12.00’ye (TSİ 13.00) koymak nereden bakarsanız bakın FIBA’nın beceriksizliği, iş bilmezliğidir. Sanırım bu bir kamera şakası, biz artık söyleyecek söz bulamıyoruz".

FIBA kural hatalarını kabul etti
Uluslararası Basketbol Federasyonu (FIBA), Avrupa Şampiyonası'nda 'kural hatası' olarak yapılan iki itirazı da haklı buldu ve 'ciddi hata' olarak kabul etti. Ancak FIBA'nın mazereti traji komik bir açıklama oldu. Bu iki kural hatasından biri de A Milli Basketbol Takımımız'ın grupta Gürcistan'a 88-83 yenildiği maçta yaşanmıştı ve süreden 22 saniye adeta çalınmıştı. FIBA açıklaması şöyle; "Bunların ilki, Litvanya ve Almanya arasındaki B Grubu maçında, teknik faulün ardından hakemlerin ve sayı masasının hak edilen bir serbest atışı vermemesi üzerine meydana geldi. İkincisi ise Türkiye-Gürcistan maçındaki zaman işleyişi hatasıydı. Hassas zamanlama sistemi kayıtlarının uzman analizinin ardından, oyun saatinin yetkililer tarafından durdurulmasına rağmen, hakemin arkasındaki özel cihazın, sahadaki bir olay sırasında oyuncuları ayırmaya çalışan hakemin arkasındaki cihazın oyunculardan biri tarafından yanlışlıkla çalıştırıldığı sonucuna varılmıştır."

Haberin Devamı

Organizasyonda ilk tur maçlarını Gürcistan’ın başkenti Tiflis’te oynayan A Erkek Milli Takımımız; A Grubu’nda Karadağ, Bulgaristan, Gürcistan, Belçika ve İspanya ile karşı karşıya geldi.

Haberin Devamı

12 Dev Adam Fransaya yenildi Eurobaskete veda etti: 86-87