Gazete Vatan Logo
Futbol 17 trilyona gitti

17 trilyona gitti

Trabzon, Gökdeniz’i Rubin Kazan Kulübü’ne rekor fiyata sattı:

Bordo-mavili ekip, milli oyuncuyu 8 milyon 700 bin Euro’ya Rus kulübüne verdi. Sezon sonuna kadarki alacaklarından da 1.1 milyon Euro’luk kâr elde edildi. Bu Trabzonspor tarihinin ‘en yüksek transfer ücreti’ oldu

VE Trabzonspor, Gökdeniz Karadeniz’i de Rusya’ya sattı. Daha önce Fatih Tekke’yi 7.4 milyon Euro’ya Zenit’e veren ve kulüp tarihine geçen bu transfer sonrasında şimdi Gökdeniz Karadeniz, Rubin Kazan’a 8 milyon 700 bin Euro’ya satıldı. Bordo-mavili oyuncunun sezon sonuna kadarki alacakları için de 1.1 milyon Euro’luk kar elde edilmiş oldu. Trabzonspor’da Başkan Sadri Şener’in göreve geldiklerinde satmak gibi bir düşüncesi olmadıklarını belirtmesine rağmen bu transferde Gökdeniz’in tutumu etkili oldu. 2.5 yıl önce adının bahis skandalına karışması nedeniyle 2006 yılında 6 ay futboldan men cezası alan milli oyuncuya yapılan baskı ve tehditler bordo-mavili futbolcuyu bunalttı. Eşine ait iş yerleri ve otomobilinin kurşunlanmasının ardından korumayla gezen Gökdeniz’in Rusya’ya huzur için gittiği vurgulandı.

‘4-5 OYUNCU ALACAĞIZ’

BU arada yeni sezonun planlamasına şimdiden başlayan ve Tunus’tan dönen Başkan Sadri Şener bununla ilgili olarak “Barış gibi genç oyuncularımız geliyor. Hazirana kadar 4-5 oyuncu ile ön protokol imzalayacağız. Bu oyuncular direkt katkı sağlayacak oyuncular olacak. Hata yapmak istemiyoruz. Bu nedenle futbolcuları tekrar izleyeceğiz. İyi oyuncular almamız lazım. Şampiyonluk için iyi bir kadro oluşturmak gerekli. Ümit milli oyuncularla da takıma takviye yapacağız. Haziranda transferi tamamlayacağız ve kampa sorunsuz gireceğiz” diye konuştu.

Milosevic de R.Kazan’da

G.SARAYLI Hasan Kabze’nin de formasını giydiği Rubin Kazan, Kayserispor’dan Gökhan Ünal için devre arasında 11 milyon Euro önermiş ancak golcü futbolcu bu teklifi kabul etmemişti. Kazan ayrıca sitesinde 34 yaşındaki tecrübeli golcü Savo Milosevic ile bir yıllık sözleşme imzaladıklarını açıkladı. Sırbistan Milli Takımı’nda en çok forma giyen (101) oyuncu olan Milosevi bir dönem Aston Villa, Real Zaragoza, Parma ve Espanyol gibi takımlarda da oynamıştı.

3 Kartal’a 20 milyon Euro

RUSYA’DA yarın sona erecek transfer dönemi öncesinde Rubin Kazan’ın transferde Türkiye’den ilginç isimlere de teklifte bulunduğu iddia edildi. Rus ekibinin Beşiktaş’tan Bobo, Nobre, Holosko üçlüsünü istediği ileri sürüldü. Ancak Beşiktaş Genel Menajeri Sinan Engin’in 3 oyuncu için gözden çıkarılan 20 milyon Euro’luk teklif karşısında “Şampiyonluğa gittiğimiz bir ortamda hiçbir futbolcumuzu satamayız” diyerek öneriyi geri çevirdiği öğrenildi. Kazan sezon sonu tekrar Beşiktaş’la masaya oturacak.

Şener: Gökdeniz yıldız değil

TRABZONSPOR Kulübü Başkanı Sadri Şener “Yıldız futbolcu satılmaz diyorlar. Gökdeniz yıldız değil. Konyaspor maçını 3-1 yapan arkadaş yıldızdır! Teorik yıldızların bana faydası yok pratik yıldızların bana faydası var. O da gol atan ve top tutandır! Gökdeniz yetenekli bir futbolcu ama teorik Trabzonspor, büyük bir camia ve hiçbir futbolcuya bağlı kalmaz. Bir Gökdeniz gider, yüz tane Gökdeniz gelir. Bir oyuncuyu zorla takımda oynatamazsınız.”

Hacısalihoğlu: Para için satmadık

ASBAŞKAN Hayrettin Hacısalihoğlu ise Gökdeniz’in gidişinden dolayı üzüntülü olduklarını belirtip “Açıkcası biz Gökdeniz’i satmayı düşünmüyorduk. Gökdeniz’den gelecek olan paraya tamah etmeyiz. Kulüpte kalması için son ana kadar kendisiyle görüşmeler yaptık. Ancak kendisi özel nedenlerinden dolayı gitmek istediğini söyledi. Bu transfer büyük bir olasılıkla yarın (bugün) kesinlik kazanacak” diye konuştu.




Haberin Devamı