Gazete Vatan Logo

Sakıp Ağa unutulmadı

Halkın sevgisiyle ‘Sakıp Ağa’ olarak anılan Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Merhum Sakıp Sabancı, vefatının 14’üncü yılında mezarı başında yapılan törenle anıldı.

Sakıp Ağa unutulmadı

Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Merhum Sakıp Sabancı, vefatının 14’üncü yıldönümünde Zincirlikuyu Mezarlığı’ndaki kabri başında yapılan törenle anıldı. Törene Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı, Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili Erol Sabancı, merhum Sakıp Sabancı’nın eşi Türkan Sabancı, kızları Sabancı Holding Yönetim Kurulu Üyesi Sevil Sabancı ve Dr. Dilek Sabancı’nın yanı sıra Sabancı Topluluğu yöneticileri, iş insanları, Beşiktaş Sakıp Sabancı Anadolu Lisesi, Türkan Sabancı Görme Engelliler Okulu ve Dilek Sabancı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nden öğrenciler katıldı.

Değişime liderlik etti

Sakıp Sabancı’nın aradan yıllar geçse de güler yüzüyle, sosyal yönleriyle, başarılarıyla ve vizyonuyla hatırlandığını belirten Sabancı Holding Genel Sekreteri Nedim Bozfakıoğlu, “Gönüllerdeki yerini her zaman koruyor. Çünkü o da herkese gönlünü açtı. Hâlâ ‘Sakıp Ağa’ olarak anılması da başarılı bir iş adamı olmasının ötesinde tevazu, samimiyeti ve insan sevgisinden geliyor” dedi.

Haberin Devamı

Bozfakıoğlu, “Hayat görüşü ‘Değişimi zamanında görmek, değişen şartlara uymak, özgün olmak’tı. Bu anlayışla Sabancı Topluluğu’nun sadece iş değil her alanda öncü bir kuruluş haline gelmesine liderlik etti” ifadelerini kullandı.

Dünyaya tanıttı

1933 yılında Kayseri’de doğan Sakıp Sabancı, 1957’de teyzesinin kızı Türkan Civelek ile evlendi. Çiftin, 1964 yılında Dilek, 1970 yılında Metin ve 1973’te Sevil olmak üzere 3 çocuğu dünyaya geldi. Sabancı Topluluğu’nda çoğunlukla yüzde 50-50 ortaklık kurduğu, aralarında Bridgestone, DuPont, Toyota, Philip Morris, Kraft Foods International, Danone, IBM, Carrefour gibi dünya devlerinin bulunduğu şirketlerle ismini birleştirerek Sabancı logosunu dünyaya tanıttı. 10 Nisan 2004’te 71 yaşındayken hayata gözlerini yumdu.