Gazete Vatan Logo

Sakarya'da patlama

SAKARYA'nın Geyve İlçesi'nde kurulu havai fişet fabrikasında patlama meydana geldi, yaralılar olduğu belirtildi.

Sakarya’nın Geyve İlçesi’nde kurulu Coşkunlar Havai Fişek Fabrikası’nda bugün saat 13.30'da meydana gelen patlamada 3 kişi yaralandı. Yaralılardan biri, Kocaeli’nde yanık ünitesi olan hastaneye sevkedildi.

Geçtiğimiz yıllarda da birkaç kez patlama ve yangın meydana gelen Coşkunlar Havai Fişek Fabrikası’ndaki patlamanın, kapsül bölümünde meydana geldiği belirlendi.



Patlama sırasında bu bölümde bulunan Mesut Taşkıran adlı işçi yaralandı. Patlamanın ardından fabrikada panik yaşanırken, kaçmaya çalışan Cansel Özden de düşerek yaralandı. Ömer Eliuz adlı işçi de şoka girerek bayıldı. Patlamanın ardından çıkan yangın, fabrikanın kendi imkanlarıyla sündürüldü. İtfaiye ekipleri geldiğinde sadece tesbit yaptı.

Patlama sırasında yanan işçi Mesut Taşkıran, Kocaeli’nin Derince İlçesi’ndeki yanık ünitesi bulunan Devlet Hastanesi’ne sevkedildi. Panik sırasında düşerek hafif yaralanan ve şoka girerek bayılan kadın işçi Cansel Özden ile bayılan diğer işçi Ömer Eliuz'un tedavisine ise Geyve Devlet Hastanesi’nde devam ediyor.

Fabrika yetkilileri patlama ilgili açıklama yapmadı. Geyve İlçesi’nden de duyulan patlamanın ardından burada çalışanların yakınları fabrikaya akın etti. Polis olayla ilgili soruşturmayı sürdürüyor.

Haberin Devamı