Gazete Vatan Logo

Sahtekarlığın bu kadarı olmaz!

Memleketi karış karış gezip dua ile kanseri tedavi etme iddiasıyla dolandıcılık yapmışlar...

Türkiye’nin çeşitli illerinde kanseri dua ile tedavi ettiğini öne sürerek para karşılığı toplu seanslar düzenleyen radyocu Tuncer Çiftçi, şikayet üzerine Bursa’da yakalandı...

Bursa’da ve İzmit’te iki yerel radyonun sahibi olan Tuncer Çiftçi, geçen yıl Erzurum Halk Eğitim Merkezi’nde, kişi başına 10 lira alarak 300 kişiye dua ile kanser tedavi seansı düzenlemesiyle gündeme gelmişti. Çeşitli illerde parayla düzenlediği toplantılarda “Kanseri ve çeşitli hastalıkları dua ile tedavi ediyorum” dediği belirtilen Tuncer Çiftçi hakkında Bursa, Erzurum ve Kocaeli’de savcılıklara şikayet dilekçeleri verildi. Halkın dini duygularını istismar ettiği iddiasıyla dün Bursa Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından gözaltına alınan Tuncer Çiftçi, sorgusundan sonra adliyeye sevk edildi. Çitfçi, geçen Türkiye’de önemli isimlerin dua etmesi için kendisine ulaşmaya çalıştığını ileri sürerek, “İsim veremem ama şaşıracağınız isimler benden dua etmemi istiyorlar. Herkese yardımcı olmaya çalışıyorum” demişti.

ERZURUM’DA İZDİHAM ÇIKMIŞTI

“Kanseri dua ile tedavi ediyorum” diye Tuncer Çiftçi’den dua almak isteyen yüzlerce vatandaş, Erzurum’da izdihama neden olmuştu. Kişi başı 10’ar lira toplayan Çiftçi salonu dolduran vatandaşlar için dua etmişti.

Haberin Devamı