Gazete Vatan Logo

Sahte şehit skandalında bu kez ‘gizli belge’ şoku

Diyarbakır 7. Kolordu Komutanlığı Askeri Mahkemesi’nde devam eden JİTEM davasında ortaya çıkan “sahte şehit skandalı” büyüyor. İtirafçı Abdulkadir Aygan’ın nüfus kaydının İçişleri Bakanlığı’nca “şehit sayılarak” kapatıldığı ortaya çıkmıştı

Askeri Mahkeme, Aygan’la birlikte ’sahte kimlikleri’ kapatılan diğer sanıklar Fethi Çetin, Hüseyin Tilki ve Ali Ozansoy için de İçişleri Bakanlığı’na müzekkere yazdı. Bu sırada Askeri Mahkeme’ye Jandarma Genel Komutanlığı tarafından sanık kimlikleri ile ilgili “gizli” ibareli belge gönderildiği ortaya çıktı. Avukatlar, belgenin içeriğinde ne olduğunu bilmeden yargılama yapılamayacağını belirterek belgenin kendilerine de verilmesini istedi. Askeri Mahkeme ise Jandarma Genel Komutanlığı’na yazı yazarak “Belgenin askeri hizmete ilişkin bir gizli belge mi olduğu yoksa devlet sırrı niteliğinde bir gizli belge mi olduğunu” sordu. Mahkeme, jandarmadan gelen yanıttan sonra belgenin avukatlara verilip verilmeyeceğine karar verecek.

TUTUKLANMASINA KARAR VERİLDİ
Mahkeme ayrıca sahte şehit sayılarak nüfus kaydı kapatılan ve Aziz Turan adına kimlik verilen Abdulkadir Aygan’ın tutuklanmasına karar verdi. Böylece halen İsveç’te yaşadığı bilinen Aygan’ın iadesinin istenmesi için bir adım daha atılmış oldu.

Haberin Devamı